Засідання Аграрного комітету ВР щодо ринку землі знову закінчилося скандалом

Засідання Аграрного комітету ВР щодо ринку землі знову закінчилося скандалом

Про це повідомив голова комітету Микола Сольський, пише Слово і Діло.

«Скасувати рішення може тільки сам комітет. Є ініціатива поставити сьогодні на голосування питання про переголосування цього рішення комітету», – зазначив він.

Цю пропозицію підтримали тільки семеро депутатів.

Це викликало обурення серед опозиційних депутатів, представників аграрних асоціацій і гостей засідання, які почали скандувати: «Ганьба!» Представники партії Свобода вигукували звинувачення на адресу «слуг народу»: «Ви – щури!», на що Сольський запропонував їм «подивитися в дзеркало».

Під час обговорення питання член комітету від Батьківщини Вадим Івченко нагадав, що внаслідок консультацій керівників фракцій ще 18 жовтня була досягнута домовленість «про проведення легітимного засідання і розгляду заново всіх інших 10 альтернативних законопроектів по землі».

«Адже ви фактично провели засідання комітету без нас і рано вранці, де за 20 хвилин прийняли рішення про рекомендацію прийняти парламенту законопроект, де передбачено право продажу землі іноземцям. Це було таємне засідання комітету, де було прийняте нелегітимне рішення», – підкреслив Івченко.

Член комітету від ОПЗЖ Наталія Королевська заявила, що Слуга народу фальсифікувала рішення без розгляду всіх альтернативних законопроектів по землі в порушення всіх норм регламенту і тепер «протягує свій закон».

На засіданні також були присутні представники аграрних асоціацій, які протягом години зверталися до керівництва комітету з проханням переглянути рішення про рекомендацію прийняти в першому читанні законопроект без консультацій з ними і без врахування їхніх пропозицій. Однак ця пропозиція, зрештою, не була підтримана.

Нагадаємо,  18 жовтня було проведено засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики в таємному режимі, оскільки комітет повинен був бути об 14.30, але зібралися о 9 годині ранку та провели рішення про підтримку законопроекту реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019.

Нагадаємо, більшість українців (52%) не схвалюють доручення президента України Володимира Зеленського про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Позитивно ставляться до доручення про введення ринку землі 35% опитаних, 13% не змогли відповісти на питання.

Також  Олексій Гончарук заявив, що ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. 

Нагадаємо, вчора пройшла акція протесту Всеукраїнського аграрного ради з вимогою не допустити включення до порядку денного законопроекту про ринок землі проходить під стінами ВР.

Нагадаємо, Уряд запустив інформаційний сайт про проведення земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zasidannya-ahrarnoho-komitetu-vr-shchodo-rynku-zemli-znovu-zakinchylosya-skandalom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати