Tempo950x100

Tempo300x100

Затверджено перелік сільгосптехніки з 20% компенсацією

Затверджено перелік сільгосптехніки з 20% компенсацією

За цією програмою на 2017 рік виділено 550 млн грн у рамках держпідтримки аграрних виробників.

До зазначеного переліку увійшло 40 українських виробників – майже 800 видів і марок техніки та обладнання. Серед них, зокрема, ПАТ «Харківський тракторний завод», ДП «ВО Південний машинобудівний завод ім. Макарова», ТОВ «НВП БілоцерківМАЗ», ПАТ «Бердянські жниварки», ТОВ «Оріхівсільмаш», ТОВ «Союз-спецтехніка» та інші.

З повним переліком техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету можна ознайомитися за посиланням.

Компенсація за придбану українську сільськогосподарську техніку відбувається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Для отримання компенсації необхідно:

1. Здійснити оплату за техніку та обладнання, які входять до Переліку, через державні банки –  Ощадбанк, Укрексімбанк, Приватбанк, Укргазбанк.

2. Відкрити рахунок в одному із зазначених державних банків та подати заявку і документи, що підтверджують придбання техніки та обладнання, а саме:

–  копію платіжного доручення.

–  акт приймання-передачі техніки та обладнання.

–  свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації).

3. Державний банк надає Мінагрополітики інформацію щодо суми коштів, що підлягає частковій компенсації.

4. Мінагрополітики формує реєстр сільськогосподарських товаровиробників та у межах обсягу відкритих асигнувань на підставі реєстру перераховує кошти державному банку, який перераховує їх на поточні рахунки сільськогосподарським товаровиробникам.

5. Відповідно до помісячного розпису, доведеного Мінфіном, фінансування програми передбачено на IV квартал поточного року.

Нагадаємо, що компенсацію за придбання сільгосптехніки українського виробництва було збільшено з 15% до 20%.

 

 

 
Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zatverdzheno-perelik-silgosptehniky-z-20-kompensaciyeyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати