Tempo950x100

Tempo300x100

Затверджено процедуру експертного визначення якості насіння та садивного матеріалу

Затверджено процедуру експертного визначення якості насіння та садивного матеріалу

Метою прийняття цієї постанови є забезпечення прав споживачів виробників продукції насінництва та розсадництва на якісне насіння і садивний матеріал. Зокрема, прийняття відповідної постанови передбачає визначення офіційної процедури проведення арбітражного (експертного) визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу.

Проведення такої процедури відбуватиметься на вимогу споживачів та виробників продукції насінництва та розсадництва у разі їх невпевненості у відповідності посівних якостей придбаного насіння або товарних якостей придбаного садивного матеріалу.

Нагадаємо, Уряд затвердив механізм здійснення заходів державного контролю в сфері насінництва та розсадництва. Прийняття постанови передбачає виконання вимог Закону України «Про насіння і садивний матеріал» у частині проведення заходів державного нагляду (контролю) Держрподспоживслужбою у сфері насінництва та розсадництва шляхом затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zatverdzheno-proceduru-ekspertnoho-vyznachennya-yakosti-nasinnya-ta-sadyvnoho-materialu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати