Tempo950x100

Tempo300x100

Заводи “Укрспирту” почнуть готувати до приватизації вже в травні

Заводи “Укрспирту” почнуть готувати до приватизації вже в травні

ДП «Укрспирт» презентувало дорожню карту приватизації підприємства. Стратегія була підтримана народними депутатами 18 лютого під час засідання комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Про це повідомила прес-служба ДП «Укрспирт».

«Наразі на 18 заводах «Укрспирту» зареєстровано все майно. Зараз відбувається дооцінка основних засобів підприємств, внесення змін до статуту. І перші заводи ДП «Укрспирт» передадуть до Фонду державного майна на приватизацію у найкоротший термін – вже у травні», – заявив в.о. голови «Укрспирт» Сергій Блескун. 

Зазначимо, у презентованій дорожній карті йдеться про 41 підприємство «Укрспирту», яке буде віддано під приватизацію. Власне сама продажа буде відбуватиметься на Prozorro.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 почав діяти закон про демонополізацію спиртової галузі. Згідно з документом, з 1 липня 2020 року скасовується державна монополія на виробництво спирту, зокрема, як лікарського засобу, а також для медичних і ветеринарних цілей.

Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також провести повну лібералізацію експорту спирту з України.

Законом також передбачено тимчасове обмеження на імпорт спирту в Україну до 1 січня 2024 року і заборона на участь в приватизації підприємств Укрспирту представників країни-агресора.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zavody-ukrspyrtu-pochnut-hotuvaty-do-pryvatyzaciyi-vzhe-v-travni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати