Tempo950x100

Tempo300x100

Завойовуючи ніші: Україна має всі необхідні умови для вирощування жимолості

Завойовуючи ніші: Україна має всі необхідні умови для вирощування жимолості

Саме через це конкуренція між виробниками за покупця в Україні щороку стає гострішою і виробники активно шукають «нішеві» напрямки, в яких би вони змогли використовувати досвід, набутий на вирощуванні традиційних ягідних культур, пише Інфо-Шувар.

Одним з таких напрямків є жимолость – культура, яка для фермерів України лишається ще зовсім невідомою, втім інформація про дуже вигідні умови вирощування в країні та дуже привабливі ціни не дає спокою прогресивно налаштованим фермерам.

«Україна дійсно має всі необхідні умови для вирощування жимолості. На відміну від вибагливої до грунтових умов лохини, цю ягоду можна вирощувати практично скрізь, де успішно культивуються смородина, порічки чи агрус. Крім того, це одна з небагатьох ягід, сучасні сорти якої можна збирати комбайном без суттєвої втрати якості. Але в будь якому бізнесі, досвід є найціннішим і цей випадок не є виключенням. Навіть невеликий виробничий проект з вирощування жимолості потребує інвестицій, тому треба врахувати багато нюансів безпосередньо на етапі закладання плантацій. Крім того треба заздалегідь розуміти, хто буде головним покупцем цієї ягоди – розповідає Олександр Ярещенко, кандидат сільськогосподарських наук Інституту садівництва НААН

За його даними, в Україні вже є кілька проектів з вирощування жимолості. За рідким виключенням, господарства експериментують на невеликих площах.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zavojovuyuchy-nishi-ukrayina-maye-vsi-neobhidni-umovy-dlya-vyroshchuvannya-zhymolosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати