Tempo950x100

Tempo300x100

Збільшення експорту спровокувало зростання цін на продукти харчування

Збільшення експорту спровокувало зростання цін на продукти харчування

В уряді зростання цін на продукти харчування пояснюють тим, що Україна нарешті стала країною-експортером. Про це не так давно заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, пише Сьогодні.

“Чому ціни піднялися? Тому що ми стали країною-експортером, почали наше продовольство продавати за кордон за валюту”, – сказав Гройсман в інтерв’ю 5 каналу.

Якщо в уряді вважають позитивним той фактор, що Україна більше товарів почала відправляти на експорт, то голова комітету економістів України Андрій Новак висловив протилежну точку зору. На думку експерта, саме це стало ще однією причиною подорожчання продуктів і створило дефіцит на ринку.

“Наші аграрії в цьому році віддали перевагу експорту. Більше продукції експортували, ніж пропонували на внутрішній ринок з-за продовження девальвації гривні, тобто подорожчання іноземних валют. Тому на внутрішньому ринку сформувався, якщо не дефіцит, то пропозиція товару була значно нижче, ніж попит на нього з боку споживачів, а в ринкових умовах це призводить тільки до одного – зростання цін на продукти харчування”, – говорить Новак.

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zbilshennya-eksportu-sprovokuvalo-zrostannya-cin-na-produkty-harchuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати