Tempo950x100

Tempo300x100

Здавати на переробку овочі вигідніше, ніж займатися утилізацією

Здавати на переробку овочі вигідніше, ніж займатися утилізацією

Про це повідомляє agrotimes.ua.

«Мені відомо про 6 компаній у Харківській області, які за рік переробляють приблизно 6 тис. тонн капусти та моркви, –– розповів Олександр Золотарьов. –– Три роки тому з ними було доволі цікаво працювати в економічному плані. Ми їм постачали велику відбірну моркву, за яку вони готові були платити на 50 копійок дорожче порівняно з ринковою ціною. Наразі нам не відомо, які зміни в технологічній лінійці в них відбулися, але багато з них замовляють продукцію другого та третього сортів: головне, щоби ціна була не вище 2 грн/кг. Ми підтримуємо з ними співпрацю, оскільки розуміємо, що краще реалізувати низькосортну продукцію за такою ціною, ніж займатися її утилізацією.

Крім того, Олександр Золотарьов поділився досвідом сусідніх фермерів про співпрацю з підприємством, що виготовляє квашену капусту. За попередньою домовленістю з переробником ціна реалізації капусти мала бути на гривню меншою за ринкову ціну, товар переробник зобов’язався забирати з поля. При цьому капуста мала бути певного сорту й параметрів.

«У період збирання врожаю ціна капусти на оптовому ринку Харкова «Перший кілометр» становила 4–4,5 грн/кг. Замовник з поля викупив лише декілька машин капусти за ціною 3–3,5 грн/кг, як і домовлялися, і відмовився від подальшої купівлі продукції начебто через її непотрібність. Згодом виявилося, що цей переробник купував на Півдні України капусту зовсім не того сорту й не тих параметрів, які були заздалегідь обумовлені з харківським постачальником, але –– по дві гривні за кілограм». 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zdavaty-na-pererobku-ovochi-vyhidnishe-nizh-zajmatysya-utylizaciyeyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати