Tempo950x100

Tempo300x100

Зеленський: питання продажу землі іноземцям винесуть на референдум

Зеленський: питання продажу землі іноземцям винесуть на референдум

Найближчим часом Верховна Рада України розробить і ухвалить закон, який встановить види і механізми такого референдуму. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні, оприлюдненому у Telegram-каналі Глави держави.

Так, Президент нагадав, що невдовзі Верховна Рада розглядатиме питання щодо впровадження в Україні ринку землі.

“Я розумію, питання дуже чутливе для людей. Нашим гаслом було: зробимо це разом. І ми завжди обіцяли, що важливі питання будемо вирішувати разом з вами. Тому прийнято наступне рішення: між 1-м та 2-м читанням у діючий проект закону будуть внесені правки, згідно з якими право продавати і купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські землі, земельні ділянки, тільки у випадку, якщо на це буде дана згода народу на всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде міститись у законі. Найближчим часом Верховна Рада розробить і прийме закон, який чітко встановить види і механізми референдуму, і нарешті надасть право українцям вирішувати долю того чи іншого дуже важливого питання”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, більшість українців (52%) не схвалюють доручення президента України Володимира Зеленського про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Позитивно ставляться до доручення про введення ринку землі 35% опитаних, 13% не змогли відповісти на питання.

Також  Олексій Гончарук заявив, що ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. 

Раніше повідомлялося, що Уряд запустив інформаційний сайт про проведення земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zelenskyj-pytannya-prodazhu-zemli-inozemcyam-vynesut-na-referendum
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати