Зеленський вимагає перевірити дотації одному з провідних агрохолдингів

Зеленський вимагає перевірити дотації одному з провідних агрохолдингів

Президент Володимир Зеленський доручив антикорупційним органам перевірити доцільність надання дотацій з держбюджету агрохолдингу “Миронівський хлібопродукт” (МХП). Про він сказав на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики, передає РБК-Україна.

Під час засідання президент зробив заяву про існування корупції у розподіленні дотацій виробникам сільськогосподарської продукції.

“Корупція у бюджетній сфері протягом 2017-2018 років: одному з найбільших агрохолдингів України – “Миронівському хлібопродукту” – з держбюджету виділено майже 2,5 мільярди гривень дотацій”, – повідомив він.

На думку президента, насправді МХП не потребує підтримки, адже “має надприбутки і щорічно виплачує величезні дивіденди”.

“Хотів би звернутись до правоохоронних органів, а давайте перевіримо суму цієї бюджетної допомоги і суму дивідендів і порівняємо. Може і однакові цифри отримаємо”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет (АМКУ) розпочав розслідування дій на ринку курятини 5 фабрик і ПрАТ “Миронівський хлібопродукт”, що входять до одного з найбільших виробників м’яса птиці компанії “Миронівський хлібопродукт” (МХП, Київ), за ознаками зловживання монопольним становищем.

Перегляди: 12
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zelenskyj-vymahaye-pereviryty-dotaciyi-odnomu-z-providnyh-ahroholdynhiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати