Земельні баталії в Раді: нардепи посеред ночі влаштували штовханину

Земельні баталії в Раді: нардепи посеред ночі влаштували штовханину

Народні депутати від партій “Батьківщина” і ОПЗЖ заблокували роботу аграрного комітету Верховної Ради. Вони почали кричати “Ганьба”, стукати по столах пачками паперів і розкидати їх, передає УНІАН.

Між представниками “Слуги народу” і депутатами, що заблокували роботу, сталася штовханина. Одним із найактивніших учасників конфлікту став Ілля Ківа, який настільки завівся, що його насилу зміг заспокоїти його колега по фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Згодом Кива спілкувався з іншими присутніми фразами у стилі “рот закрой свой, женщина”. А тим часом, Юлія Тимошенко схопила папери, які лежали на столі перед головою комітету, і викинула їх, поки той відволікся на сутичку. 

Комітет, який очолює нардеп від “Слуги народу”, розглядав поправки про обіг ринку землі сільськогосподарського призначення. Відзначається, що усього їх понад 4 тисячі. Але на засідання прийшли нардепи від опозиційних партій і зупинили роботу комітету. Вони вимагають відкласти прийняття ринку землі до наступного року.

У кінцевому підсумку в роботі комітету вирішили оголосити перерву. Станом на 23:42 аграрний комітет продовжив роботу, парламентарії розглянули 179 поправок до законопроекту про продаж землі.

Юлія Тимошенко заявила, що “все, що зараз відбувається, наша команда буде оскаржувати в судах”. Лідер “Батьківщини” посилається на те, що вже почався новий день, 19 грудня, а засідання комітету у цей день заплановано на 8:00, тобто всі рішення, прийняті після опівночі, на її думку, незаконні.

У відповідь голова комітету Микола Сольський зазначив, що раніше комітет продовжив роботу до 00:30. Комітет закрив засідання, як і передбачалося, в 00:30. Розгляд поправок продовжать сьогодні.

Нагадаємо,  Рада може повернутися до законопроекту про ринок землі на цьому тижні.

Додамо, згідно з результатами нового опитування, 58% українців не підтримують запровадження ринку землі.

Як повідомлялося раніше, закон про ринок землі у першому читанні підтримали “слуги народу” й 13 позафракційних нардепів.

Також Президент України Володимир Зеленський  у відеозверненні знову наголосив, що перед другим читанням до законопроекту про відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення буде внесено норму про можливість продажу землі іноземцям лише після проведення всеукраїнського референдуму, а також буде зменшено граничний ліміт із концентрації землі в одних руках.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zemelni-bataliyi-v-radi-nardepy-posered-nochi-vlashtuvaly-shtovhanynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати