Tempo950x100

Tempo300x100

Земельний кадастр готовий до запуску ринку землі

Земельний кадастр готовий до запуску ринку землі

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк, пише НВ.

За його словами, МінАПК залучило міжнародних партнерів для проведення незалежної оцінки стану земельного кадастру та його готовності до запуску ринку.

“Я можу з закритими очима гарантувати, що 95% приватної сільгоспземлі внесено в кадастр. Кадастр зараз повністю обслуговує ринок оренди”, – сказав Мартинюк.

У кадастрі доступна інформація про земельні ділянки, які сукупно складають близько 73% території України. Решта 27% складають ліси, землі оборони, освіти, природо-заповідного фонду.

У той же час, зазначив заступник міністра, в кадастрі частково відсутні дані про ті сільгоспземлі, які були приватизовані до його появи (близько 4 млн ділянок). Але за останні два роки кількість доступної в кадастр інформації про таких ділянках зросла майже в 8 разів. Тож наразі таких ділянок може бути близько 500 тис., які не внесені до кадастру.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

При цьому перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк заявив, що ціна одного гектара землі може скласти 50-60 тис. грн в разі запуску повноцінного ринку сільгоспземель.

Відзначимо, що мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення був прийнятий ще в 2001 році і почав діяти з 2002 року як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі. Після чого парламент неодноразово його продовжував.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zemelnyj-kadastr-hotovyj-do-zapusku-rynku-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати