Tempo950x100

Tempo300x100

Землеробство має бути точним (інфографіка)

Землеробство має бути точним (інфографіка)

Про це свідчать статистичні дані дослідження щодо розвитку точного землеробства у США за останні 10 років. Так за цей період використання інноваційних технологій відбору зразків ґрунту зросло від 40% до 78% – практично в 2 рази.

Ще більшу зацікавленість аграріїв вчені зафіксували щодо технологій картографування – якщо десятиліття тому їх використовували 35% аграріїв, то зараз 75%.

Але найбільше серед виробників сільськогосподарської продукції зросла популярність супутникових технологій – з 15% у 2007 до 55% у 2017, тобто кількість фермерів, які користуються даними, отриманими із супутників, зросла більше ніж учетверо.

[[{“fid”:”222443″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“3”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”3″}}]]

Щодо визначення електропровідності ґрунту та застосування безпілотних літальних апаратів, то вчені відзначають, що ці технології почали користуватися значним інтересом у 2011 році. З цього часу і до 2017 року, їх популярність серед агровиробників зросла з 14% до 31%.

Також варто зауважити, що у США більшість виробників проводять аналіз ґрунту щороку. Тоді як в Україні досі є аграрії, які не проводять його взагалі. «Аналіз ґрунту, оцінка його якості та визначення потенціалу поля – один із ключових факторів ефективності всього агропідприємства, – зауважив Ярослав Бойко.

Американські виробники регулярно його проводять, оскільки бачать його очевидний результат – оптимізацію ресурсів і підвищення рентабельності виробництва. Наша практика показує, що аналіз ґрунту дозволяє підвищити ефективність використання ресурсів на 30%, і навіть більше.

Разом з тим багато українських аграріїв не аналізують ґрунт, бо хибно вважають це зайвою витратою, або ж мали прикрий досвід, коли отриманий з лабораторії протокол не відповідав дійсності, а рекомендації не працювали на результат. Адже для якісного аналізу потрібні сучасні високоточні технології, обладнання, методики, кваліфіковані фахівці. Але на сьогодні і фахівці у даному напряму в дефіциті і методики не вдосконалюються та й технічне забезпечення лабораторій у багатьох випадках не відповідає світовим стандартам. Під час конференції у Флориді ми обговорювали питання ефективності і якості аналізу ґрунту, його технічних та методологічних передумов із Рейом Вардом, засновником всесвітньовідомої лабораторії WARD, з якою AgriLab вже тривалий час надає якісний аналіз і агрономічну експертизу для Українських агровиробників. У результаті ми домовились про посилення співпраці задля того, щоб відкрити доступ до якісного аналізу ґрунту і інноваційних технологій досліджень якомога більшій кількості українських аграріїв».

Дар’я Анастасьєва

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zemlerobstvo-maye-buty-tochnym-infohrafika
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН