Tempo950x100

Tempo300x100

Зернова логістика в Україні значно більш витратна, ніж у Європі та США

Зернова логістика в Україні значно більш витратна, ніж у Європі та США

Про це 18 жовтня у Кишиневі у своїй доповіді в рамках аграрно-логістичного форуму «Дніпро-Дунай-Чорне море» повідомив радник з питань аграрної політики Групи світового банку Олег Нів’євський, пише “АПК-Інформ”.

«Близько 18% логістичних витрат в Україні пов’язані з доставкою пшениці безпосередньо з поля в порти, тоді як у Франції та Німеччині, наприклад, цей показник становить лише 8%, у США – близько 6%. Близько 20% припадає на доставку зерна з елеватора у порт, тоді як у Франції та Німеччині дані витрати складають 13-14%. У свою чергу, у США на них припадає до 22% усіх логістичних витрат», – зазначив експерт.

Більш високим, за словами аналітика, є і обсяг витрат на доставку врожаю пшениці з поля на елеватор, який доходить до 11-12% проти 7-8% у Франції та 6-7% у Німеччині та США.

У той же час, за оцінкою О. Нів’євського, загальний рівень витрат на зернову логістику в Україні дещо нижчий, ніж у Росії, і становить у середньому 40 USD/т проти 43-44 USD/т відповідно.

Також експерт нагадав, що з 1 січня 2018 р. ставки портових зборів в Україні будуть знижені на 20%.

«При цьому нова методика розрахунку портових тарифів, яка буде прийнята в 2018 р., передбачає їх подальше зниження», – додав він.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zernova-lohistyka-v-ukrayini-znachno-bilsh-vytratna-nizh-u-yevropi-ta-ssha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати