Tempo950x100

Tempo300x100

Зерновозів більше, а питань не менше

Зерновозів більше, а питань не менше

За останній рік кількість вагонів в Україні збільшилася на 21%, проте учасники ринку і далі зазнають проблем з транспортуванням своєї продукції. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.

За даними Укрзалізниці, загальна кількість зерновозів станом на 21.08.2017 складала 17730, що на 3760 більше, ніж було в аналогічний період минулого року. Таке зростання парку рухомого складу було досягнуто переважно за рахунок збільшення кількості приватних вагонів. Але складнощі з перевезенням зернових залізницею залишилися. Об’єми перевезень Укрзалізницею такі ж як торік. Більше того, середня добова оборотність вагонів-зерновозів з 6 напрямів збільшилася в середньому на 1,14 доби на трьох: Львівській, Південно-Західній та Одеській залізницях. Вагони простоюють. Причинами логістичних проблем гравці ринку називають незадовільну роботу Укрзалізниці з порожнім та рухомим складом, погану внутрішню координацію та численні недоліки нововведеної автоматичної системи розподілу вагонів, забюрократизованість і т.д.

«Минулорічного колапсу на припортових станціях на Одещині вдалося уникнути. У серпні Укрзалізниця вводила в дію п’ять конвенційних обмежень на навантаження по конкретним станціям загальною тривалістю 28 діб, що дозволило згладити ситуацію, – прокоментував Олександр Калюжний, голова комітету з логістики Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». – Проте, додаткові вагони-зерновози, які були введені в експлуатацію не змогли змінити ситуацію з перевезенням збіжжя. Питання залишилося відкритим і проблеми нікуди не зникли. Ця доводить, що ПАТ «Укрзалізниця» необхідно передусім працювати з розподілом порожнього та рухомого складу та особливо з новою автоматичною системою».   

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zernovoziv-bilshe-a-pytan-ne-menshe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати