Зерновозів більше, а питань не менше

Зерновозів більше, а питань не менше

За останній рік кількість вагонів в Україні збільшилася на 21%, проте учасники ринку і далі зазнають проблем з транспортуванням своєї продукції. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.

За даними Укрзалізниці, загальна кількість зерновозів станом на 21.08.2017 складала 17730, що на 3760 більше, ніж було в аналогічний період минулого року. Таке зростання парку рухомого складу було досягнуто переважно за рахунок збільшення кількості приватних вагонів. Але складнощі з перевезенням зернових залізницею залишилися. Об’єми перевезень Укрзалізницею такі ж як торік. Більше того, середня добова оборотність вагонів-зерновозів з 6 напрямів збільшилася в середньому на 1,14 доби на трьох: Львівській, Південно-Західній та Одеській залізницях. Вагони простоюють. Причинами логістичних проблем гравці ринку називають незадовільну роботу Укрзалізниці з порожнім та рухомим складом, погану внутрішню координацію та численні недоліки нововведеної автоматичної системи розподілу вагонів, забюрократизованість і т.д.

«Минулорічного колапсу на припортових станціях на Одещині вдалося уникнути. У серпні Укрзалізниця вводила в дію п’ять конвенційних обмежень на навантаження по конкретним станціям загальною тривалістю 28 діб, що дозволило згладити ситуацію, – прокоментував Олександр Калюжний, голова комітету з логістики Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». – Проте, додаткові вагони-зерновози, які були введені в експлуатацію не змогли змінити ситуацію з перевезенням збіжжя. Питання залишилося відкритим і проблеми нікуди не зникли. Ця доводить, що ПАТ «Укрзалізниця» необхідно передусім працювати з розподілом порожнього та рухомого складу та особливо з новою автоматичною системою».   

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zernovoziv-bilshe-a-pytan-ne-menshe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    23 Квітня

    Криваве зерно. ТОП-3 транснаціональні агрохолдинги, які працюють в Україні та водночас заробляють мільярди доларів в рф

    Міністра АПК Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на майже 300 млн грн

    Аграрії пропонують нові ініціативи накопичення коштів для ЗСУ

    На Донеччині аграрій знайшов нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіабомбу

    Супермаркети встановили нові ціни на курятину, свинину та яловичину

    Українські фермери почали роздавати цибулю безкоштовно

    Заморозки позбавили Україну частини врожаю ранніх яблук та кісточкових фруктів (фото)

    22 Квітня

    У квітні на понад 20% зменшились обсяги передачі зерна залізницею до Румунії та Словаччини

    В Україні створили шоколад із часником та трюфелем

    “Розвиває здатність заражати людей”: ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу

    БІЛЬШЕ НОВИН