Tempo950x100

Tempo300x100

Житомирські кондитери створили чорне морозиво

Житомирські кондитери створили чорне морозиво

Про це пише zik.ua.

Для досягнення незвичного забарвлення ласощів кондитери використовують вугілля рослинного походення. 150-грамовий ріжок під назвою Black Ice вже з’явився в продажу житомирських магазинів.

Тотально чорна композиція: чорне морозиво зі смаком коли і нотками чорного шоколаду, чорний хрусткий цукровий ріжок і стильна чорна упаковка. В компанії впевнені: любителі цього холодного десерту будуть у захваті, адже це – морозиво з майбутнього.

Якщо для Житомира чорне морозиво – це дивина, то в світовому громадському харчуванні це давно звична справа. Ще в минулому році шалену популярність в Instagram набрало чорне морозиво.

Дивне морозиво (як і все дивне) почали робити в Японії. Смак у нього кунжутний і колір не настільки чорний, швидше, попелясто-сірий. В Японії та сусідніх азійських країнах морозиво швидко стало популярним, а кондитер, що створив його, отримує тепер непогані дивіденди за свою ідею.

Нещодавно нею надихнулися в Америці: в нью-йоркському кафе Morgenstern’s створили своє чорне морозиво. Може здатися, що воно забарвлене якимись чорнилом і зроблене з дуже темного шоколаду.

Однак морозиво повністю натуральне, а чорного кольору домагаються додаванням кокосового попелу, який отримують випалюванням і обробкою залишків кокосової шкаралупи.

Кокосовий попіл – він же, по суті, активоване вугілля, чудово очищає організм. Усім відомий помічник при харчових отруєннях, вугілля, зв’язуючись з токсинами в шлунку, виводить небажані речовини.

За словами творців морозива, корисні властивості активованого вугілля були першопричиною його використання в нових ласощах.

Перегляди: 12
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zhytomyrski-kondytery-stvoryly-chorne-morozyvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати