Tempo950x100

Tempo300x100

Зміна клімату: на вирощування яких культур перелаштовуються аграрії

Зміна клімату: на вирощування яких культур перелаштовуються аграрії

У звіті повідомляється, що температура зросла на 0,45-0,56 градуса порівняно із середнім показником, який фіксували з 1981 по 2010 рік, пише landlord.ua.

Екологи пов’язують це з феноменом Ель-Ніньо (полягає в різкому підвищенні температури на 5-9 °C) поверхневого шару води на сході Тихого океану.

Окрім іншого, середня температура поверхні світового океану досягла рекордно високого рівня, перевищивши показник 2015 року на 0,01-0,03 градуса.

Земля встановила ряд рекордів, як от — найспекотніший рік за сучасну епоху, найвищий рівень моря і найбільший обсяг випущених парникових газів.

З 2000 року в Україні спостерігають тенденцію до підвищення температур в липні-серпні, і з початку століття вона склала в ці місяці майже 2 ˚С. Разом зі спекою прийшли посухи.

«Кількість опадів в Україні майже не змінилася, але через підвищення температур у літні місяці зросло випаровування вологи», – вважає завідувачка відділом агрометеорології Гідрометеоцентру України Тетяна Адаменко.

Через пом’якшення зими покращилися умови перезимівлі озимих. Якщо раніше вимерзало 25-30% площ, то за останні 25 років у середньому 10-12%. Зараз в Україні вимерзає 3-5% озимих.

Через зміну клімату й глобальне потепління оптимальні умови складаються для вирощування томатів, сої й решти теплолюбних рослин.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zmina-klimatu-na-vyroshchuvannya-yakyh-kultur-perelashtovuyutsya-ahrariyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати