Зниження цін на яблуко в Україні триває

Зниження цін на яблуко в Україні триває

Аналітики проекту EastFruit повідомляють, що в Україні триває зниження цін на яблуко. При цьому негативний тренд відстежується в основному в сегменті тієї продукції, яку фермери не закладають в сховище з різних причин: відсутність потужностей по зберіганню, невідповідна якість яблук або необхідність в обігових коштах.

Так до кінця нинішнього тижня практично на всі сорти фермери опустили мінімальні показники цін до позначки 3 грн/кг ($0.11/кг). При цьому слід зазначити, що на яблука більш високої якості фермерам вдалося утримати ціни в раніше зафіксованому діапазоні 6-7 грн/кг ($0.21-0.25/кг). Аутсайдерами тижня виступили такі сорти як «Джонаголд» і «Ренет Симиренка», а за більш високими цінами пропонувалися «Гренні Сміт», «Гала», «Голден Делішес» і «Айдаред».

У той же час, за даними аналітиків EastFruit, українське яблуко продовжує відвантажуватися на експорт. Природно, на сьогоднішній день, це незначні обсяги, але географія країн-покупців українського яблука має всі шанси збільшити вже в цьому сезоні, що надалі може привести до збільшення обсягів експортованого яблука.

Ціни українського яблука, що відвантажується на експорт, в рази відрізняються від внутрішнього ринку, але для того, щоб почати продавати свою продукцію, необхідно докласти чимало зусиль. І необхідно зазначити, що більшість моментів слід враховувати ще з розробки бізнес-плану яблучного проекту, так як привести до всіх стандартів існуючий сад набагато складніше і дорожче, ніж врахувати всі моменти ще при розробці проекту.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/znyzhennya-cin-na-yabluko-v-ukrayini-tryvaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати