Tempo950x100

Tempo300x100

З’явилися порошки, які не поступаються за якістю фруктам

З’явилися порошки, які не поступаються за якістю фруктам

Інститут репродукції тварин і досліджень продовольства Польської академії наук в Ольштині працює над створенням фруктового порошку з натуральними біологічно активними складовими, вітамінами і антиоксидантами. Очікується, що 2 чайні ложки фруктового порошку зможуть замінити 4 яблука, пише журнал Зерно.

Фруктові порошки, представлені на ринку, містять у собі від 30 до 60% фруктів. Технологія, розроблена доктором Ганною Михальською, здатна збільшити вміст фруктів до 100%.

За словами доктора Михальської, ідея полягає в продовженні сезонності фруктів, щоб всі їхні корисні властивості зберігалися протягом усього року. Сезонні фрукти є джерелом багатьох корисних поліфенольних сполук, включаючи антиоксиданти.

Метод переробки фруктів у харчовій порошок полягає у видаленні води, чого неможливо досягти без використання певних технологій обробки. Застосування традиційних технологій зазвичай сприяє зменшенню кількості цінних властивостей фруктів. А більш сучасні методи сушіння здатні максимально зберегти корисні сполуки.

Фруктові порошки з необхідним вмістом біологічно активних сполук будуть не тільки джерелом натуральних поживних речовин і вітамінів, але і альтернативою харчових добавок або домішок.

У даний момент доктор Михальська очолює ряд новаторських досліджень по попередній обробці і вибору відповідних методів сушіння популярних фруктів у Польщі, таких як яблук, слив, чорної смородини, чорноплідної горобини і журавлини. У співпраці з провідними дослідницькими центрами Європи була розроблена технологія отримання фруктових порошків з бажаним вмістом біологічно активних сполук.

Дослідження доктора Михальської також зосереджені на виявленні шкідливих сполук, які виникають під час переробки натуральних продуктів у порошки, для того щоб фруктові порошки містили в собі якомога менше шкідливих речовин і якомога більше корисних сполук, благотворно впливаючи на імунну систему.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zyavylysya-poroshky-yaki-ne-postupayutsya-za-yakistyu-fruktam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати