Tempo950x100

Tempo300x100

2500 гривен за корову: как правительство поддержит АПК

2500 гривен за корову: как правительство поддержит АПК

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє LANDLORD.

За словами очільника уряду,  продукція агропромислового сектору склала 5 частину всієї продукції, що виробляється в країні. В цьому році планується збільшення частки продукції з доданої вартості. Разом з цим найбільше зростання цін теж продемонстрвав агросектор.

«В цьому році ми даємо реальну підтримку фермерству, для того щоб і ціни залишались стабільними і якість залишалась високою. Ми направляємо 2,5 млрд гривень на будівництво молочно товарних комплексів. Це означає, що ми через ці 2,5 млрд надаємо кредити агропромисловим підприємствам, тім хто хоче будувати нові ферми, нові тварині комплекси. Ефективна ставка цих кредитів буде близько 3% у гривні до 5 років, цього достатньо абсолютно і всі асоціації це підтримують, або ми будемо компенсувати порядка 30% вартості, якщо не задіяні кредитні ресурси, якщо це справжні кошти підприємців, введених потужностей в експлуатацію», — заявив він.

В цьому році також передбачається сплата за утримання корови.

«Ми передбачаємо підтримку молочного стада фактично всім юридичним особам виробникам. Ми будемо компенсувати близько 1500 гривен в рік  на корову, що дає молоко. Для того, щоб ми теж збільшували надій молока, для нашої країни. Ми також хочемо стимулювати поголів’я в домогосподарствах, простими словами у людей в селі, хай утримають не менше 12 місяців молодняк ВРХ. І ми кожній такий родині, домогосподарству, за кожну голову такої худоби заплатимо в рік 2500 гривень»,- додав він.

Також в країні продовжить діяти програма відшкодування вартості вітчизняної техніки.

«На ці цілі ми в цьому році направляємо 1 млрд гривень. Фактично ми будемо компенсувати 25 % вартості сільгосптехніки, яка виробляєтеся в Україні. Компенсація передбачається тим хто купує таку техніку. Фактично ми очікуємо зростання кількості виробництва вітчизняної техніки, яка є конкурентною», — наголосив Гройсман.

Підтримка галузі садівництва та ягідництва відбуватиметься через компенсацію вартості саджанців.

«Ми також будемо підтримувати в цьому році садівництво та ягідництво, особливо це стосується малих, невеликих господарств.  Сьогоднішнім рішенням ми передбачаємо, що 70% вартості посадкового матеріалу буде компенсовано державою. Єдине питання щоб цей посадковий матеріал був вироблений в Україні. Ми розраховуємо збільшення площ під садами в Україні на більше 3 тисячі гектарів, завдяки цієї програми», — прогнозує Прем’єр-міністр.

На підтримку фермерства в цьому році передбачається 1 млрд гривень.

«Це, знов ж таки, здешевлення кредитів для фермерських господарств. Фактично кредити фермерам, під повною координацією асоціацій фермерів, будуть надаватись під 1% річний у гривні, все інше ми будемо компенсувати з державного бюджету. Ми передбачаємо для фермерів окрему підтримку у 40% відшкодування вартості вітчизняної с/г техніки. Всі ці рішення напрацювались спільно з аграріями спільно з асоціаціями. Я вважаю що це прозора, відкрита зрозуміла система», — стверджує голова уряду.

Також передбачається розстрочка на сплату ПДВ при ввезені обладнання

«Все обладнання, яке буде ввезено в Україну воно буде мати розстрочку по сплаті ПДВ на 24 місяці. Це означає, що воно буде відразу коштувати дешевше на 20%. Це дозволить модернізувати українське виробництво, створити нові робочі місця, створити якісний українськи продукт і бути конкурентними на міжнародних ринках, в тому числі», — підкреслив Володимир Гройсман.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/2500-hryven-za-korovu-kak-pravytelstvo-podderzhyt-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати