Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрии перекроют автомагистралей в пяти областях 15 марта

Аграрии перекроют автомагистралей в пяти областях 15 марта

Громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада» (ВАР) повідомляє, що в четвер, 15 березня, з 10.30 до 11.30 години ранку аграрії перекриватимуть українські автомагістралі у Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Одеській областях.Дороги будуть заблоковані на ділянках:

у Кіровоградській обл.: автошлях М-12, за 10 км від м. Новоархангельськ (поряд з кафе “Козацька застава”);
у Черкаській обл.: автошлях Е-95, пост поліції поблизу м. Умань;
у Херсонській обл.: автошлях Р-47, с. Козацьке;
у Чернігівській обл.: автошлях М-01, с. Кіпті;
у Вінницькій обл.: автошлях М-12, Гайсинський район, с. Степове;
в Одеській обл.: автошлях М-15, Ізмаїльський район, с.Кирнички.
Крім того, акції протесту можуть відбутись на автошляхах у Рівненській, Полтавській, Хмельницькій та Тернопільській областях. Детальну інформацію щодо місць перекриття доріг у цих регіонах ми повідомимо завтра.

На такий радикальний крок сільгоспвиробників підштовхнула податкова політика влади на користь аграрних олігархів.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, Верховна Рада відмінила відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Дана норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам та міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим та середнім сільгоспвиробникам. Як зазначала прес-служба ВАР, у випадку, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних буде відмінено, збитки малих та середніх аграріїв можуть сягнути більше 6 млрд грн.

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних. Якщо народні обранці не підтримають дану законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватись та набувати більших масштабів.

Наступне перекриття доріг заплановане на 20 березня. Точний час та точки перекриття доріг будуть повідомлені у п’ятницю, 16 березня.

Будь ласка, врахуйте дану інформацію при плануванні ваших поїздок.

Просимо вашого розуміння за вимушені незручності.

Довідка. 7 лютого 2018 року Всеукраїнська Аграрна Рада провела Друге Загальнонаціональне Аграрне Віче, в якому взяли участь депутати більш ніж десяти обласних рад, народні депутати від усіх парламентських фракцій та керівники аграрних підприємств з усіх областей України. В ході даного заходу учасники оголосили про намір перекривати автомагістралі у разі, якщо законопроект № 7403-2 не буде розглянутий та прийнятий парламентом впродовж найближчого сесійного тижня.

Скасування відшкодування ПДВ означає, що при експорті олійних культур експортер буде зобов’язаний відносити податковий кредит з ПДВ, що виникає при закупівлі відповідних культур у виробників, на витрати, що призводить до падіння закупівельних цін на ці культури на 16,7%. Це, в свою чергу, наносить збитки українським сільгоспвиробникам і збільшує прибутки переробних підприємств, що належать олігархам.

Невідшкодування при експорті окремих категорій товарів – це прояв податкової дискримінації та порушення основного із принципів Податкового кодексу України – рівність усіх платників перед законом незалежно від здійснюваного виду діяльності. Крім того, дана норма є також грубим порушенням зобов’язань, взятих Україною при вступі до СОТ і підписанні Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahraryy-perekroyut-avtomahystralej-v-pyaty-oblastyah-15-marta
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати