Tempo950x100

Tempo300x100

«Эпицентр К» инвестировал в новые элеваторные комплексы 3 млрд грн

«Эпицентр К» инвестировал в новые элеваторные комплексы 3 млрд грн

В результаті, кілька власних елеваторів, які обслуговують аграрний напрямок групи компаній агрохолдінг «Епіцентр Агро», зросла з 6 до 8, а їх загальні потужності зі зберігання збільшено до понад 800 тис. тон, пише propozitsiya.com.

В експлуатацію введено два нових маршрутних елеваторних комплекси на Вінниччині: «Вендичани» (Могилів-Подільський район) потужністю 120 тисяч тон одночасного зберігання та «Вапнярка» (Томашпільський район) на 200 тисяч тон.

Також завершено реконструкцію Вінницького елеватору (м. Вінниця), в результаті якої його потужності зі зберігання збільшено до 168 тисяч тон. Крім того на 60 тисячах тон виросли потужності Закупнянського ХПП (Хмельницька область) – після реконструкції підприємство може сушити та зберігати 105 тисяч тон зерна.

Як зазначає директор аграрного департаменту «Епіцентр К» Василь Мороз, після реалізації усіх проектів елеваторні потужності з одночасного зберігання зерна до кінця 2019/2020 маркетингового року виростуть до 1 млн тон. В планах компанії до кінця 2020/2021 маркетингового року збільшити потужності компанії з одночасного зберігання зерна до 2 млн тон.

В розбудову та реконструкцію елеваторного господарства аграрним напрямком групи компаній «Епіцентр К» вже було інвестовано майже 3 млрд грн. Кошти спрямовано на придбання обладнання, будівництво та розвиток місцевої та транспортної інфраструктури. Загальна вартість проектів із розбудови та реконструкції елеваторних комплексів, складе 4.6 млрд грн.

За словами заступника директора аграрного департаменту з елеваторного напрямку «Епіцентр К», керівника відділу трейдингу Світлана Нікітюк, стрімке збільшення потужностей зі зберігання зерна дозволить агрохолдингу «Епіцентр Агро» вже наступного маркетингового року увійти у ТОП-5 операторів на елеваторному ринку України.
«Ми плануємо використовувати усі наші елеватори як повноцінні комерційні об`єкти: вони мають робити 2-3 оберти за маркетинговий рік, обслуговуючи не лише наше зерно, а також приймання, доробку та зберігання врожаю з боку останніх поклажодавців», – зазначає вона. У поточному сезоні нові й оновлені елеватори компанії планують прийняти на доробку та зберігання близько 50 тисяч тон зерна від сторонніх поклажодавців.

Завдяки міль`ярдним інвестиціям оновлене елеваторне господарство компанії забезпечено сучасним високопродуктивним обладнанням міжнародних стандартів: на «Вапнярці» та «Вендичанах» встановлені сушарки LAW (Франція), SIMEZA (Іспанія) та FEERUM (Польща), транспортне обладнання PETKUS (Німеччина). У Вінниці та Закупному – силоси «Югелеватор» (Україна) та сушарки TORNUM (Швеція).

Масштабний інвестпроект триває: нещодавно розпочато будівництво нового елеватору у Вінниці потужністю 208 тисяч тон. Паралельно ведуться роботи з добудови третьої черги Закупнянського ХПП на Хмельниччині потужністю 184 тисяч тон, а також перебудова ще двох підприємств – «Переробник» на Київщині, потужності одночасного зберігання якого виросте на 105 тисяч тон, та Немірівського ХПП (Вінницька область), де обсяги зберігання зерна збільшаться на 104 тисячі тон.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/epycentr-k-ynvestyroval-v-novye-elevatornye-kompleksy-3-mlrd-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати