Рентабельность выращивания микрогрина может достигать 300%

Рентабельность выращивания микрогрина может достигать 300%

Спосіб вирощування мікрогріну або мікрозелені досить простий. У лоток з субстратом засипають насіння, зволожують і чекають їх проростання. У фазі появи першого справжнього листка рослину зрізають, і продукт готовий. Його можна використовувати як звичайну зелень – робити салати, додавати в різні страви. Перевага мікрогріну полягає в його більшій користі для організму, ніж при використанні дорослих рослин. Справа в тому, що на початковому етапі розвитку паросток отримує всі необхідні речовини з насіння і не вимагає підживлення добривами, до того ж, молоді пагони дуже ніжні і легко засвоюються організмом. Ну і важливим є ще й той момент, що мікронгрін – це просто модно серед прихильників здорового способу життя і правильного харчування.

Таким чином, переваги цього бізнесу полягають в тому, що, виростивши мікрозелень на невеликій площі і налагодивши канали збуту, можна досягти від 80% до 300% рентабельності. Витрати на обладнання під мікрогрін теплиці площею 10 соток складуть близько 30 тисяч доларів США і під силу навіть малому бізнесу. Докладний бізнес-план організації підприємства по виробництву мікрогріну готова розробити компанія Pro-Consulting.

Тим, хто хоче виростити мікрозелень для власного споживання, слід звернути увагу на деякі особливості цього процесу.

Вирощувати паростки салату, капусти, буряка, цибулі, кінзи та інших рослин можна прямо на кухні, але корисними вони будуть лише в тому випадку, якщо використовувалися непротравлене хімікатами насіння. Для мікрогріну згодяться звичайні лотки з харчового пластику, але вони повинні бути з дренажними отворами. В якості субстратів підійдуть торф або кокосове волокно. Присипати або не присипати насіння залежить від виду рослини, наприклад, крес-салат треба добре засипати, а простий салат тільки чуть-чуть. Температура для пророщування також встановлюється в залежності від ступеня теплолюбні рослини. Для холодостійких вона знаходиться в проміжку плюс 17-19 градусів Цельсія, для теплолюбних – + 20-22 градуси. Для гарної вигонки зелені температура повинна бути + 22оС – + 25оС вдень і на кілька градусів нижче вночі. Дотримуючись цих умов, можна вже через 8-11 днів отримати найніжніші паростки крес-салату для здорової трапези. Особливо це корисно в період зимового авітамінозу.

Джерело: pro-consulting.ua

 

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rentabelnost-vyrashchyvanyya-mykrohryna-mozhet-dostyhat-300
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати