Сколько мяса можно купить за зарплату и пенсию

Сколько мяса можно купить за зарплату и пенсию

Про це повідомив у Facebook голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Взяли середню заробітну плату по країні за даними Держстату за грудень 2018-го – 10 573 гривень і за березень 2019-го – 10 237 гривень. Порівнювали зарплату з цінами на м’ясо на початок січня й кінець квітня 2019 року за даними власного моніторингу. Також порівняли середню пенсію на 1 січня 2019-го – 2648 гривень і на 1 квітня – 2943 гривень”, – зазначив Олексій Дорошенко.

Отож, скільки м’ясних продуктів можна придбати за середні зарплату й пенсію за віком.
1. Морожена риба
На початок року за середню зарплату можна було придбати 144кг риби, а на кінець квітня – 136кг. Купівельна спроможність із початку року впала на 6%, або на 8кг.
Для порівняння, пенсіонер на свою середню пенсію за віком міг придбати в січні 36кг риби мороженої, а в квітні – 39кг. А це на 8%, або на 3кг, більше.
2. Ковбаса варена
На початок цього року за середню зарплату можна було придбати 112кг ковбаси, у той час на кінець квітня – лише 107кг. Можливість придбати цей продукт із початку року знизилась на 5%, або на 5кг.
Пенсіонер, навпаки, на свою середню пенсію за віком міг придбати на початку 2019 року 28кг ковбаси, а на кінець квітня – уже 31кг. Доступність збільшилася на 11%, або на 3кг.
3. Сало
У січні за середню зарплату можна було придбати 121кг сала. У квітні заробітна плата дозволяла українцю купити лише 116кг. Сало стало менш доступним, оскільки купівельна спроможність із початку року впала на 4%, або на 5кг.
На пенсію за віком можна було дозволити купити в січні 30кг сала, а за чотири місяці – 33кг. Купівельна спроможність підвищилася на 10%, або на 3кг.
4. Тушка куряча
На середню по країні заробітну плату українець міг придбати 186кг курятини, тоді як на кінець квітня – 179кг. Купівельна спроможність, як і на всі інші види м’яса та м’ясних продуктів, із початку року стала меншою на 4%, або на 13кг.
Можливість пенсіонерів трохи покращилась, оскільки вони могли придбати в січні за свою пенсію за віком 47кг курячої тушки, а в квітні – уже 51кг. А це на 9%, або на 4кг, більше.
5. Свинина
На початок року працівник міг розраховувати придбати 87кг свинини, тоді як на кінець квітня – 84кг. Купівельна спроможність за з початку року впала на 3%, або на 3кг.
Можливість середньої пенсії дозволяла купити в січні 22кг свинини, а за чотири місяці – 24кг. Що на 9%, або на 2кг, більше.
6. Філе курятини
Середня зарплата вміщувала на початок року 102кг курятини, на кінець квітня – 99кг. Купівельна спроможність із початку року впала на 3%, або на 3кг.
Для порівняння, пенсіонер на свою середню пенсію за віком міг придбати в січні 2019 року 26кг курячої філе, а напередодні травневих свят – 29кг. Збільшення склало 12%, або 3кг.
7. Яловичина
На початок року за середню зарплату можна було придбати 79кг яловичини, а на кінець квітня – 77кг. Купівельна спроможність із початку року стала меншою на 3%, або на 2кг.
Пенсіонер на свою середню пенсію за віком міг придбати в січні 20кг яловичини, а в квітні – 22кг. Його можливості зросли 10%, або на 2кг.

“Із початком 2019 року за середню зарплату ми можемо придбати на 4% менше м’ясних продуктів, а за середній розмір пенсії за віком, навпаки, на 10% більше”, – підсумовує експерт.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skolko-myasa-mozhno-kupyt-za-zarplatu-y-pensyyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    БІЛЬШЕ НОВИН