Игра по правилам бизнеса. Кернел определил победителей элеваторного бизнес-кейса

Игра по правилам бизнеса. Кернел определил победителей элеваторного бизнес-кейса

Нетривіальний виклик від агролідера, компанії Кернел, отримали майбутні фінансисти та аналітики. В якості кейсового завдання талановита молодь пропонувала власні рішення для підвищення ефективності елеваторного бізнесу компанії.

«Ми як бізнес, що прагне нестандартних ідей, залучаємо свіже бачення молодих і прогресивних фахівців. Їх робота над реальними кейсами дозволяє нам одразу оцінити рівень підготовки молоді, швидкість мислення та аналітичні здібності. Це ті команди та ідеї, які справді трансформують бізнес», – зазначає Анастасія Усачова, фінансовий директор Кернел.

До старту Business Intelligence Case експерти Кернел готувалися ґрунтовно. Навпроти рівня складності фінансового кейсу сміливо можна ставити позначку «Підвищеної складності». Серед ключових завдань кейсу – визначення EBITDA елеваторного бізнесу компанії та візуалізація карти фінансової ефективності елеваторів. Однак сучасну молодь нічим не злякаєш, швидше – навпаки. Їм під силу розрахувати дохідність від дощової погоди для елеваторного напрямку, проаналізувати фінансову діяльність найбільшої агрокомпанії і зробити це настільки успішно, щоб потім отримати запрошення на роботу.

Всього за вирішення кейсу взялося 32 команди, а загальна кількість учасників сягнула позначки 442, що в 4 рази перевершило очікування організаторів.

«Наш кейс містив три основні завдання, з якими потрібно було впоратися учасникам. По-перше, прорахувати дохідність елеваторів Кернел. Тут на перший план виходили економісти. По-друге, побудувати дашборд для менеджера компанії, який керує процесами на елеваторі. По суті, це збір необхідних для щоденної роботи керівника даних у форматі графіків, якими було б зручно користуватися. Впровадження дашбордів у елеваторний напрямок діяльності компанії дозволить керівникам активів самостійно контролювати показники операційних процесів. Для виконання цього завдання учасникам потрібно було освоїти аналітичну платформу Power BI. А у підсумковому третьому завданні вони спробували себе в ролі топ-менеджера і дали відповіді на питання профільних експертів, що стосувалися підвищення ефективності бізнесу. Запропоновані рішення дуже цікаві, неординарні та, беззаперечно, мають перспективи для втілення», – зазначає Єгор Самусенко, керівник служби з фінансового планування та аналізу Кернел.


Із 32 команд до фінального етапу дійшло 8 найбільш цілеспрямованих. За день до презентації рішень учасники відвідали один із елеваторів Кернел. Цей бонус дав можливість побачити на власні очі об’єкт, з яким працювали на відстані, познайомитися із структурою роботи всередині активу та оцінити можливості впровадження власних напрацювань в операційну діяльність. 


Кожна команда-фіналіст особисто захищала свій проект перед експертами Кернел. За результатами презентації альтернативних бізнес-ідей ментори Business Intelligence Case визначили 3 команди-переможці: KSE, Do&company та CORNEL.


«Кейс від Кернел – це цікавий виклик і крута можливість, щоб випробувати свої сили. Із переваг кейсу можу відзначити можливість попрацювати з реальними даними і отримати інсайти від експертів компанії. Не виключаю, що в майбутньому працюватиму в агробізнесі. Саме тут дуже вдало поєднуються бізнес та технології, а це приваблює»,– розповідає Вячеслав Верещагін, учасник команди-переможця KSE, студент Київської школи економіки.


Всі фіналісти отримали подарунки від компанії, а кращі команди – можливість почати будувати кар’єру в Кернел. За словами Єгора Самусенка, вони просто зараз готові прийняти в команду найбільш перспективних новачків.

«У нас і раніше був досвід роботи зі студентами, але в такому форматі й з такими об’ємами даних – ніколи. Рівень завдання обрали серйозний, задачу підготували теж непросту, адже для вирішення кейсу лише економічних здібностей замало. У деяких моментах потрібно було перемикатися у режим ІТ-фахівця, бізнес-аналітика чи навіть топ-менеджера. Результатами ми більш ніж задоволені. Кейс-метод у нашому випадку – це не метод пошуку, це метод відбору найкращих. І ми таких знайшли», – зазначає Ольга Осеніна, керівник відділу підбору персоналу Кернел.

Максимальна віддача учасників кейсу допомогла розширити межі проекту. Наразі в Кернел триває підготовка нових бізнес-викликів, але вже для студентів ІТ-напрямку та майбутніх інженерів.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yhra-po-pravylam-byznesa-kernel-opredelyl-pobedytelej-elevatornoho-byznes-kejsa
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    18 Квітня

    Ціни на фрукти не будуть високими, але все залежить від погоди

    Ukravit запропонував аграріям Програму лояльності

    Виробник горілки “Хортиця” почав випускати мінералку

    Як змінилися ціни на каву, вершки та цукор навесні

    17 Квітня

    У ВР зареєстрували проєкт закону щодо особливостей планування територій, які виникають внаслідок руйнівного впливу війни

    Збільшення прогнозів урожаю сої посилює тиск на ціни, зокрема і в Україні

    На Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

    Українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу

    В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну – Мінагрополітики

    Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею – Мінагрополітики

    БІЛЬШЕ НОВИН