2024 року світове виробництво яблука відновиться

2024 року світове виробництво яблука відновиться
Фото: з відкритих джерел

Міністерство сільського господарства США (USDA) прогнозує незначне зростання світового виробництва яблука — до 83,1 млн. тонн, оскільки відновлення поставок у Китаї, Південній Африці та США компенсує втрати в Європейському Союзі та Туреччині. При цьому сектор сподівається на відновлення у 2024 році після 5%-го зниження обсягів у 2023 році.

Про це пише EastFruit.

Очікується, що виробництво в США зросте на 56 000 тонн до загального обсягу 4,4 млн тонн, при цьому добрі умови вирощування стимулюють відновлення виробництва у штаті Вашингтон після катастрофічної весняної погоди минулого року. Штат залишається найбільшим виробником у США.

Збільшення постачання може призвести до зростання експорту на 209 000 тонн до 820 000, при цьому постачання зросте на більшість ринків США, включаючи головний пункт призначення – Мексику.

Крім того, очікується, що скасування мит на ввезення американського яблука до Індії, що набуло чинності 5 вересня, покращить постачання на вказаний ринок.

Щодо імпорту в США, то він, як очікується, залишиться на історичному рівні, трохи збільшившись до 110 000 тонн за рахунок збільшення поставок від постачальників із Південної півкулі.

Виробництво в Китаї також, за прогнозами, зросте на 500 000 тонн до 45,0 млн тонн, оскільки вищий обсяг виробництва в провінціях Шаньсі, Хенань, Хебей і Ляонін більш ніж компенсує втрати, пов’язані з морозами та температурою, у провінціях Шаньдун та Ганьсу .

Місцеві садівники працюють над оптимізацією виробництва в існуючих садах, і, за оцінками, майже 20% площі вирощування яблука в країні нині займають високощільні посадки карликових дерев.

Очікується, що виробництво в ЄС знизиться на 475 000 тонн до 12,2 млн через масовіше, ніж зазвичай, опадіння плодів і низьких температур під час цвітіння, що призвело до поганого запилення, у тому числі в Польщі, провідному виробнику. Якість буде гарною, а виробництво у Франції та Іспанії покращиться після тривалих високих температур минулого року.

Прогнозується, що обсяги виробництва в Південній Африці зростуть на 80 000 тонн до 1,2 млн. за сприятливих умов вирощування, а також при виході нових посадок на повну потужність. Якість також покращиться порівняно з урожаєм, пошкодженим градом минулого року.

Перегляди: 63
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/2024-roku-svitove-vyrobnycztvo-yabluka-vidnovytsya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    30 Квітня

    Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

    Вихід на глобальний ринок: Україна та ОАЕ завершили переговори щодо угоди про всеосяжне економічне партнерство

    “Агровіста” почала експортувати зерно до Португалії

    Grain Storage Forum 2024: організатори оголосили перших спікерів

    Всесвітній банк фіксує зниження світових цін на зерно на тлі значної пропозиції

    Українські фермери отримають безоплатний доступ до супутникових даних зі своїх полів

    Логістика малини через блокаду кордону подорожчала на 12 центів

    З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

    Названо найбільших виробників цукру в Україні

    Ціни на український горох будуть найвищими, коли розпочнуться поставки на ринок Китаю

    БІЛЬШЕ НОВИН