Інновації у вітчизняному АПК поки не працюють на повну силу

Інновації у вітчизняному АПК поки не працюють на повну силу

Про це в ході IX Міжнародної конференції «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM) заявив президент УКАБ, генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса, повідомляє Аgroreview.com.

“Сьогоднішній світ агротехнологій настільки обширний. Ми говоримо про вертикальні ферми, інноваційні системи зрошення, точне землеробство, дрони. Але в мене виникає враження, що українські аграрії не знають, що з усім цим робити. Ми не розуміємо дуже багато речей. Виробники сільськогосподарської продукції мають орієнтуватися в першу чергу на споживача. Люди хочуть споживати екологічно чисту продукцію, але в той же час не платити за неї занадто дорого.
Українські сільгоспвиробники частково загубилися в інноваціях. 80 % інноваційних рішень в українських компаніях пов’язані з безпекою, щоб не дати вкрасти або провести якусь корупційну складову”, – зауважив Алекс Ліссітса.

[[{“fid”:”523980″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

На його думку, виробники досить часто не можуть зрозуміти всі переваги інноваційного продукту. ІТ-розробники часто не розуміють проблематику аграрного сектору, а аграрії не розуміють, для чого їм взагалі ІТ-компанії.

Експерт підкреслив, що в Україні практично відсутні незалежна консалтингова оцінка та наукова думка. Алекс Ліссітса наводить як приклад досвід Нідерландів, де саме незалежні консультанти є сполучним елементом між наукою, бізнесом і владою.

«Для якісного стрибка і ефективного впровадження інновацій в агросекторі необхідні кардинальні зміни в освіті і науці, радикальна реструктуризація бізнес-процесів і системи менеджменту в агробізнесі, повний перегляд трудового законодавства та відкриття доступу для кваліфікованих кадрів з-за кордону, налагодження нових ринків збуту шляхом укладення нових торговельних угод і перегляд існуючих та залучення прямих іноземних інвестицій в сектор через продаж активів і землі», — резюмує Алекс Ліссітса.

Довідка:

Міжнародна конференція «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM) – аграрна конференція №1 в СНД та Європі, котра повністю розкриває всі аспекти управління аграрним бізнесом. Цьогорічна ключова тема конференції – Агробізнес 2018: АГРО чи БІЗНЕС. Захід організований Українським клубом аграрного бізнесу (УКАБ) та проходить 19-20 вересня 2018 року у с. Велика Олександрівка, Бориспільський район, Київська область.

 

Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/innovaciyi-u-vitchyznyanomu-apk-poky-ne-pracyuyut-na-povnu-sylu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати