Польський фермер придумав оригінальний спосіб продажу полуниці

Польський фермер придумав оригінальний спосіб продажу полуниці

У Польщі в розпалі сезон полуниці. Хоча традиційно день у день ціна на кілограм цих ягід зменшується, за словами Пітера Пандера, полуничного фермера з Джечковице (Jejkowice), він придумав спосіб зробити ціну продукту ще дешевше, але при тому не розоритися, пише gopoland.net.ua.

Петро Пандера займається вирощуванням полуниці вже більше 30 років. В минулому році вирішив зробити незвичайний крок — він почав запрошувати жителів Рибника і його околиць збирати полуницю самостійно на поле, а за зібрані ягоди клієнт платив більш низьку ціну, ніж на ринку.

Це відповідь на кілька проблем польських сільгосппідприємств, адже останнім часом важко знайти потрібну кількість працівників для збору врожаю. Полуниця дозріває одночасно і знайти велику кількість працівників відразу дуже складно, тим більше працювати треба по 12 годин в день.

«Всі скаржаться на відсутність бажання збирати полуницю. Ви повинні розраховувати на свою сім’ю — близьку, іноді й саму далеку», — пояснює Петро Пандера.

До речі, аналогічна система працює, зокрема у Великобританії, а також в Чеській Республіці. «Люди приїжджають збирати полуницю цілими сім’ями. Бувають випадки, коли на плантації 50-70 чоловік в день. Люди щасливі», — говорить виробник. Такі покупці можуть збирати до 300 кг ягід за один день.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/polskyj-fermer-prydumav-oryhinalnyj-sposib-prodazhu-polunyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати