Рис відтепер будуть вирощувати в морській воді

Рис відтепер будуть вирощувати в морській воді

Менше 1% прісної води доступний для використання людиною, а 70% цієї води використовується для сільського господарства у всьому світі. Рис є однією з найбільш водоємних культур, а також однією з найбільш широко використовуваних у світі. Щорічно виробляється понад 700 млн т, причому більше 90% цього обсягу — тільки в Азії. Майже 3,5 млрд людей вживають рис щодня.

Американська наукова компанія Agrisea використовує підхід редагування генів рису, щоб дозволити культурі виростати в солоній морській воді. Таким чином вони збираються посилити роботу генів, які контролюють солестійкість. Такий рис можна буде вирощувати в солоній океанській воді без використання грунту, добрив або прісної води.

Першим кроком у цьому процесі було створення портфеля солестійких культур, які в кінцевому підсумку будуть рости на плавучих океанських фермах по всьому світу. Agrisea вже веде переговори з провідними виробниками та споживачами рису. Серед них Нігерія, Китай, В’єтнам і Бангладеш, а також Нова Зеландія, США, Японія та Чілі, щоб створити ці плавучі океанські ферми.

До кінця 2020 року компанія планує запустити свої перші невеличкі пілотні ферми Очікується, що до кінця 2021 року в океані з’являться кілька великих експериментальних ферм.

Залучаючи $1 млн інвестицій, Agrisea сподівається розширитися і збільшити свій асортимент солестійких культур, включивши в нього кукурудзу, пшеницю, ячмінь, сою, боби мунг, шпинат і багато іншого.

Джерело: AgroPortal.ua

Перегляди: 37
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rys-vidteper-budut-vyroshchuvaty-v-morskij-vodi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати