Українське морозиво та заморожені напівфабрикати перевірили на відповідність нормам ДСТУ

Українське морозиво та заморожені напівфабрикати перевірили на відповідність нормам ДСТУ

Саме тому, вже четвертий рік поспіль Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» проводить добровільне тестування морозива та заморожених напівфабрикатів провідних вітчизняних підприємств-членів Асоціації з метою здійснення контролю якості харчових продуктів. Починаючи з 2016 року і по сьогодні, у лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандартметрологія» було досліджено понад 64 зразки морозива та більше 30 зразків заморожених напівфабрикатів.

У жовтні-листопаді 2019 року, представники Асоціації досліджували заморожену продукцію в лабораторії ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Щоб отримати цілісну та об’єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.

Дослідження показали, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ на їх виробництво.

Також слід зазначити, що нормативні документи, якими користуються вітчизняні компанії при виробництві морозива і заморожених продуктів, розроблені фахівцями Асоціації, на сьогодні відповідають потребам ринку, сприяють розвитку вільної торгівлі, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції та унеможливлюють їх використання з метою введення в оману споживачів. Для покупців, які сьогодні все більше схильні вибирати якісну і безпечну їжу, цей фактор має величезне значення і стимулює їх споживати вітчизняну продукцію.

Детальніше із дослідженням можна ознайомитись за посиланням.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinske-morozyvo-ta-zamorozheni-napivfabrykaty-pereviryly-na-vidpovidnist-normam-dstu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати