В Україні виробляють близько десяти видів альтернативного борошна

В Україні виробляють близько десяти видів альтернативного борошна

Більшість господинь в Україні звикли використовувати для випічки пшеничне борошно вищого сорту. Але як тільки хтось із них переймається ідеями здорового харчування, то відразу розуміє, що традиційне борошо з ними мало сумісно. Воно калорійне, має високий глікемічний індекс і містить багато глютену. Виходом стає або повна відмова від борошняних продуктів, або пошук альтернативного варіанту приготування звичної випічки, пише pro-consulting.ua.

Для альтернативної кулінарії потрібне альтернативне борошно, наприклад, кукурудзяне, рисове, вівсяне, гречане, лляне, амарантове і тому подібне. А оскільки великим борошномельним комбінатам невигідно перебудовувати виробництво для випуску порівняно невеликих обсягів альтернативного борошна, то таку місію цілком може взяти на себе малий і середній бізнес, непогано при цьому заробивши.

Невеликим підприємствам, що відрізняються управлінською і технологічною гнучкістю, цілком під силу налагодити не тільки помол нішевих зернових, а й організувати з отриманого борошна випічку готової продукції. Багато вже активно освоюють цей сектор ринку, і в накладі не залишаються, оскільки послідовники здорового способу життя готові платити більше за корисну їжу.

Сьогодні, за даними Асоціації борошномелів України, в нашій країні освоєно виробництво близько десяти видів альтернативного борошна. Найбільшу частку (близько 50%) серед них займає кукурудзяна мука, з якої роблять палички, пластівці та інші продукти. На другому місці з 10-відсотковою часткою вівсяне борошно, оскільки вівсяне печиво також користується чималим попитом.

Виробництво інших видів альтернативного борошна ще не настільки сильно поширене в нашій країні, але саме з цих ніш можна спробувати отримати максимальний прибуток. Наприклад, маловідоме у нас борошно з полби на європейському ринку коштує 3,5 євро за кілограм, правда, і собівартість такого продукту досить висока. Але якщо організувати вирощування, і переробку полби в рамках одного проекту, можна добитися непоганого економічного ефекту. 

Як бачимо, сучасні тренди ЗСЖ не тільки покращують якість життя і здоров’я людей, але спричиняють народження свіжих ідей для бізнесу в Україні.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vyroblyayut-blyzko-desyaty-vydiv-alternatyvnoho-boroshna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати