Закупівельні ціни на соняшник в Україні різко знизилися

Закупівельні ціни на соняшник в Україні різко знизилися

Ціни на соняшник дуже швидко відреагували на здешевлення соняшникової олії. З початку тижня переробники опустили закупівельні ціни на соняшник на 400-500 грн/т до 10100-10300 грн/т з доставкою на завод внаслідок падіння експортних цін попиту на соняшникову олію слідом за ринками пальмової та соєвої олії. 

Починаючи з понеділка ціни на пальмову олію втратили 8,3%. Травневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора впали на 0,8% до найнижчого з 29 жовтня рівня 2419 рінггитів/т або 572,61 $/т. Додатково на ціни тисне зміцнення курсу малайзійського рінггіту відносно долара. 

Травневі ф’ючерси на соєву олію в Чикаго вчора знизилися лише на 0,7% до 648,1 $/т, оскільки їх підтримала новина про наміри уряду Аргентини вже з наступного тижня підвищити експортні мита на сільгосптовари, для чого реєстрацію експортних контрактів тимчасово зупинили. 

Падіння цін на пальмову олію знижує експортний попит на українську соняшникову олію. Покупці в очікуванні подальшого зниження цін зупиняють закупівлі. 

Ціни попиту на вітчизняну соняшникову олію опустилися до 680 $/т FOB, тоді як ціни пропозицій залишаються на рівні 690-710 $/т FOB в залежності від термінів поставки. 

Індійські покупці також зменшили попит на українську соняшникову олію, хоча запаси рослинних олій в країні скорочуються.

Ринки рослинних олій найближчим часом можуть підтримати наміри уряду Індонезії задля розвитку програми з виробництва біодизеля підвищити експортне мито на пальмову олію, яке наразі не перевищує 50 $/т.

Джерело: graintrade.com.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zakupivelni-ciny-na-sonyashnyk-v-ukrayini-rizko-znyzylysya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати