Чому українці не готові платити більше за органічні продукти

Чому українці не готові платити більше за органічні продукти

Підвищення обізнаності та поінформованості українців щодо специфіки виготовлення продуктів харчування може вплинути на рівень продажів органічної продукції в Україні. Таку думку висловила в інтерв’ю Агробізнесу Сьогодні керівниця маркетингової служби агропромислової групи «Арніка Органік» Анастасія Білич.

За її словами, поки що українці не готові платити на 15-30% більше за органічні харчі, натомість отримуючи корисні та безпечні продукти. І відбувається це через низьку поінформованість людей про технологію виробництва органічних продуктів та їхній вплив на здоров’я.

«Чи достатньо обізнані українці, щоб купляти саме органічну продукцію? І чи готові вони платити більше за своє здоров’я?. Щодо першого питання, то, вважаю, що в нас на державному рівні, на жаль, не так багато робиться, щоб органічні продукти харчування стали складовою в раціоні українців.  Мається на увазі, немає просвітницьких, інформаційних кампаній, або ж більш глобальних речей, як-то підтримки розвитку виробників у перехідний та органічний періоди. Але тут і ми, і наші колеги з органічного цеху, сходимося на тому, що індивідуальні ініціативи виробників органічного продукту, які інформаційно підтримуються профільними асоціаціями, а також ініціативи роздрібних мереж щодо промоції органічного продукту на своїх полицях, є дієвими та важливими заходами щодо інформування населення про переваги органічного продукту», – вважає Білич.

За словами представниці компанії, яка виготовляє сертифіковану органічну продукцію на 15 тисячах гектарів землі, загалом у світі тенденція «smart organic» пов’язана, в першу чергу, зі свідомим підходом до споживання органічних продуктів харчування. При цьому багато споживачів не обмежуються лише розумінням технології органічного виробництва, а тому також звертають увагу на те, де та за яких обставин був вироблений продукт, які цінності сповідує та чи інша компанія-виробник. Стандарти соціальної та екологічної відповідальності стають дедалі важливішими критеріями під час остаточного вибору продукту.

Найбільшої популярності нині набуває здоровий «снекінг». Цей тренд стає глобальним особливо серед молодого покоління. Із дослідження DuPont Nutrition & Health стало відомо, що 2/3 міленіалів Північної Америки споживають протягом дня 1-2 снеки, віддаючи перевагу високо протеїновим корисним снекам. За даними Euromonitor, щорічний сукупний ріст ринку рослинних снеків становить 5% (Латинська Америка), 4,3% (Європа), 2,4% (Північна Америка). Серед «снек-новинок», що будуть представлені компанією DuPont на ринку, – Supro Naggets (cоєвий протеїн) та Trurpo (70% горохового протеїну).

Хоч поки тренд на здорове харчування не можна назвати масовим, утім представники «органічного» бізнесу називають такі тенденції сталими. А отже, позиції агровиробників є доволі перспективними.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-ukrayinci-ne-hotovi-platyty-bilshe-za-orhanichni-produkty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    4 Травня

    У Мінагрополітики розповіли, як розблокування кордону з Польщею вплинуло на вантажопотік агропродукції

    Аграрії вже засіяли майже 3,5 млн гектарів ярих культур

    Тепличні огірки в росії везуть на звалище – не вистачає робочих рук (відео)

    Зібрати великодній кошик у Польщі дешевше, ніж в Україні — дослідження

    3 Травня

    Понад 40 мільярдів гривень отримали аграрії з початку року на розвиток господарств

    ПриватБанк фінансує модернізацію виробництва найбільшого агрохолдингу Волині ГК “Вілія”

    Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

    Експортні ціни на кукурудзу в Україні продовжують зростати завдяки посиленню попиту

    Експорт соняшникової олії з України наблизився до рекордних показників

    Під виглядом успішних агробізнесменів зловмисники хотіли ошукати банк на 25 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН