Кернел підписав меморандум з білоруським виробником мінеральних добрив

Кернел підписав меморандум з білоруським виробником мінеральних добрив

Компанії домовилися про пряму поставку складних комплексних добрив NP та NPK для Агробізнесу Кернел, а також взаємодію у відпрацюванні агрохімічних технологій вирощування с/г культур за участі саме добрив виробника. Про це повідомила прес-служба Кернел.

Меморандум передбачає декілька напрямів співпраці, окрім забезпечення добривами Агробізнесу Кернел. Зокрема дослідження агрохімічної ефективності NP та NPK добрив у точному землеробстві, пошук нових формул та співвідношень складових, які в найбільшій мірі відповідають вимогам вирощування культур з урахуванням кліматичних і ґрунтових особливостей регіонів присутності Кернел. 

«З Гомельським хімічним заводом ми тісно співпрацюємо з 2015 року і досягли нового рівня партнерства. Підписання меморандуму є стратегічно важливим кроком для обох сторін. Ми вчасно отримуємо якісні NP та NPK добрива – мова йде орієнтовно про 50% від загальних потреб цієї групи, прозоре ціноутворення, гарантії від виробника. Водночас для заводу це можливість більш глибоко розуміти ринок і сучасні технології агровиробництва. Адже ми ділитимемося нашою експертизою з фахівцями підприємства. Вони зі свого боку зосередяться на виробництві найбільш оптимальних та економічно виправданих добрив під наші технології, а також працюватимуть в напрямку розробки формул добрив з додаванням мікроелементів», – розповідає Ігор Стельмащук, керівник комерційного відділу Дивізіону Агробізнес Кернел.

Якщо більшість компаній закупляє мінеральні добрива переважно в сезон, то Дивізіон Агробізнес планує закупівлю на рік вперед. Наприклад, вже сьогодні Кернел повністю забезпечений добривами на наступний сезон.

«Враховуючи потреби Кернел, а це понад 200 тис. тонн азотних і фосфорно-калійних добрив на рік, найоптимальнішим і стратегічно важливим для нас є пряме партнерство саме з виробником. Такої позиції ми дотримуємось починаючи з 2014 року. За рахунок цього мінімізуємо ризики і купуємо добрива належної якості, які реально є в наявності і за реальною ціною. Кернел як товаровиробник реалізує свою продукцію за цінами світового ринку, тому й добрива, на нашу думку, повинні бути доступними українським компаніям за світовими цінами. Зокрема ми зацікавлені у співпраці з виробниками добрив з України, країн СНД, Африки та ЄС», – коментує Ігор Чикін, директор Агробізнесу Кернел.

Нагадаємо, на початку жовтня 2019 року Кернел домовився про співпрацю з Інститутом сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Національної академії наук України. Команда Дивізіону Агробізнес спільно з науковцями працюватиме над розвитком інноваційних мікробіологічних продуктів для рослинництва.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kernel-pidpysav-memorandum-z-biloruskym-vyrobnykom-mineralnyh-dobryv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН