МХП домовляється про придбання збиткової птахофабрики у Франції

МХП домовляється про придбання збиткової птахофабрики у Франції

Про це повідомляє Reuters, пише agroday.com.ua.

На даний момент Doux контролюється французьким сільськогосподарським кооперативом Terrena, який два роки тому придбав контрольний пакет акцій компанії, але зіштовхнувся з постійними втратами, пов’язаними з конкуренцією з боку більш дешевої бразильської курятини на ключових близькосхідних ринках.

Як повідомила напередодні прес-секретар МХП, минулого тижня група дійсно представила пропозицію про поглинання Doux в орган по реструктуризації уряду Франції. За її словами, перемовини з акціонерами Doux і французькою владою щодо плану поглинання продовжуються.

В МХП відмовилися розкривати деталі пропозиції, але спростували повідомлення преси про те, що майже половина з 1200 співробітників Doux буде скорочена з їх приходом.

У Terrena завили, що Doux останні два роки щорічно втрачала близько €35 млн ($43 млн) і, за їхніми оцінками, птахівницька фірма потребує інвестицій у розмірі €100 млн для реорганізації бізнес-моделі. У Terrena заявляють, що не можуть понести такі витрати.

Представник Doux відмовився коментувати переговори з потенційними партнерами. Він також відмовився підтвердити дату «відсікання» 31 березня, зазначену в французькій пресі, після якої Terrena припинить фінансування Doux, заявивши, що остаточні дедлайни не обговорені.

Doux подала заяву про банкрутство в 2012 році після того, як відмова від експортних субсидій Європейського союзу підірвала її прибутковість.

Після того, як більша частина діяльності компанії зосередилася на експорті, Doux намагалася конкурувати з більш дешевою бразильською продукцією птахівництва. Торік вона представила нову стратегію, що включала плани по розробці преміальних продуктів і націленість на європейський ринок.

Нагадаємо, раніше власник МХП Юрій Косюк розглядав можливість придбання польської птахофабрики Exdrob, але відмовився від цієї ідеї з «комерційних причин», які в інвесткомпанії Concorde Capital пов’язують з борговими проблемами польської фабрики.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mhp-domovlyayetsya-pro-prydbannya-zbytkovoyi-ptahofabryky-u-franciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН