МВФ: Відкривати ринок землі потрібно правильним способом

МВФ: Відкривати ринок землі потрібно правильним способом

Відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення піде на користь українського аграрного сектору. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пише biz.liga.net

“Наша позиція залишається незмінною: відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення відкриє потенціал українського аграрного сектору. Як і у випадку з приватизацією, цей ринок повинен бути відкритий правильним способом, який би забезпечив динамічний розвиток українського сільського господарства”, – сказав він.

Яким саме способом необхідно відкривати ринок землі Люнгман не уточнив.

Нагадаємо, заборона на продаж земель сільгосппризначення був введений в 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого Верховна Рада неодноразово його продовжувала.

20 грудня 2018 року парламент в черговий раз підтримали законопроект про продовження заборони на продаж землі до 1 січня 2020 року. 4 лютого цей документ підписав Петро Порошенко, всупереч проханням, Мінекономрозвитку його ветувати. При цьому, на його думку, відсутність відкритого ринку землі в Україні більше шкодить економіці країни, ніж корупція.

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mvf-vidkryvaty-rynok-zemli-potribno-pravylnym-sposobom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати