Мита на російські добрива досі діють

Мита на російські добрива досі діють

Про це заявив GR директор Group DF Ігор Гольченко, пише Економічна правда.

“Мита на азотні добрива російських виробників залишаються на попередньому рівні – 31,84%, встановленому в 2017 році”, – сказав Гольченко.

“У суді ми намагалися підвищити ці мита, що було б ефективно в 2017 році. Однак у нинішній ситуації ми не вважаємо за доцільне продовжувати цей процес”, – додав він.

За його словами, це недоцільно з двох причин. По-перше, збільшення мит призведе до непотрібного ажіотажу і спекуляції на цінах в період сезону весняної посівної.

“По-друге, розмір навіть збільшених демпінгових мит, на який ми розраховували, після останнього підвищення ціни на газ до майже 500 доларів за 1000 куб. м не матиме жодного ефекту на припинення демпінгового імпорту з РФ”, – сказав менеджер.

“При цьому, нам дуже шкода що окремі аграрні асоціації, які лобіюють інтереси російських виробників добрив, розцінюють наші дії як власну перемогу”, – зазначив Гольченко.

За його словами, підприємства Ostchem готові повністю забезпечити потреби українського ринку в добривах.

“Станом на 30 листопада на складах підприємств зберігається понад 400 тис. тонн добрив, готових до відвантаження. До весняної посівної 2019 року ми плануємо виробити ще як мінімум 1,5 млн тонн”, – підсумував Гольченко.

Нагадаємо, Всеукраїнська Аграрна Рада повідомила, що суд визнав нечинним рішення щодо підвищення антидемпінгових мит на Карбамід і КАС походженням з РФ.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/myta-na-rosijski-dobryva-dosi-diyut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати