На гектарі солодкої кукурудзи можна заробити 100 тис. грн прибутку

На гектарі солодкої кукурудзи можна заробити 100 тис. грн прибутку

Для цього потрібна виважена маркетингова стратегія та чітко прорахований конвеєр збирання врожаю, пише журнал «Овочі та фрукти».

Аби забезпечити тривалий період збирання, фермери сіють відразу декілька гібридів різного терміну дозрівання — ранні, середні та пізні. Або один гібрид через кожні декілька тижнів. Завдяки цьому свіжий врожай можна отримувати протягом декількох місяців.

Проте солодка кукурудза вимагає чимало ручної праці, як у процесі самого збирання, так і під час сортування. Учасники ринку вважають, що це є головним стримуючим фактором для розвитку виробництва. Тому ніша зайнята переважно малими фермерами, які загалом висівають приблизно 6 тис. га.

Є також інші технологічні нюанси. Наприклад, температура качанів при збиранні має не перевищувати 15 градусів, тому зламувати їх краще вночі або зранку.

Продавати солодку кукурудзу можна у свіжому вигляді, замороженому, вареному чи консервованому. Канали збуту — оптові ринки, заклади харчування, готелі. Також можна налагодити прямі поставки в овочеві магазини.

Самі виробники зазначають, що зиск від прямих продажів набагато вищий, ніж від оптової торгівлі. Але при цьому збільшується частота відвантажень продукції.

Загалом на старті та в кінці сезону ціни на качан свіжої кукурудзи становлять 8-10 грн, нестандартні чи дефектні продають по 2-3 грн. А в розпал сезону оптові ціни падають до 2-2,5 грн/шт.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hektari-solodkoyi-kukurudzy-mozhna-zarobyty-100-tys-hrn-prybutku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати