На Херсонщині вивели мускатний гарбуз

На Херсонщині вивели мускатний гарбуз

Звучить незвично. Хоча саме такий ось незвичайний овоч вивели селекціонери Південної дослідної станції баштанництва та овочівництва НААН України, що в Голопристанському районі, пише newday.kherson.ua.

Директор станції Володимир Лимар каже, що над виведенням нового сорту мускатного гарбуза (він ще не отримав назви і має лише цифрове кодування) вчені працювали понад сім років. Але результат вийшов просто чудовий. Плоди мускатного гарбуза довгастої форми і важать 20 кілограм і більше. Їх м’якоть насичено-оранжевого кольору та містить максимальну для гарбуза кількість цукру. Тому вона ідеальна для приготування всяких смаколиків — від соку до джемів. Переробники високо оцінять й іншу особливість: насіння в плодах сконцентровані в нижній частині, завдяки чому їх легко прибирати, закладаючи частину на зберігання при «шоковому» заморожуванні.

Мускатний гарбуз відноситься до пізньостиглого сорту. Її період вегетації становить 110-115 днів, що на кілька тижнів більше, ніж у давно відомих сортів цього овоча. Але за рахунок цього плоди набирають більше корисних речовин і спокійно «доживають» до прибирання: адже осінні заморозки у вересні-жовтні в період глобального потепління їм особливо не загрожують.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-vyvely-muskatnyj-harbuz
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати