На Львівщині збудують норкову ферму за стандартами ЄС

На Львівщині збудують норкову ферму за стандартами ЄС

Про це повідомляє «Вголос».

Норкову ферму буде споруджено за найвищими європейськими стандартами з утримання хутрових тварин, а розведення тваринок буде відповідати «Програмі оцінки утримання тварин», яку розробили сім провідних університетів та інститутів Європи. Створення бізнесу з вирощування норок також буде в межах принципів, що їх закладено в Угоді про асоціацію України з ЄС.

Інвестором нового інвестиційного проекту у Львівській області є данська компанія «Айкон Девелопмент» (Eikon Development). Загалом Данія є світовим лідером у галузі вирощування норок, а також у частині добробуту тварин і стійкості галузі вирощування норок. 350 данських підприємств торгують із українськими компаніями, 110 із них мають свої представництва та виробничі потужності в Україні, половина з яких розташовані саме у Західній Україні, де, як вони вважають, є сприятливіший інвестиційний клімат.
Як запевнив під час прес-конференції у Львівському прес-клубі генеральний директор «Айкон Девелопмент» Пол А. Бах, за євростандартами WelFur тваринок на фермі будуть утримувати у належних умовах проживання, мають бути правильні розміри кліток, доступ до свіжого повітря, укриття від опадів, постійний догляд за здоров’ям поголів’я, рецептура приготування кормів для них, використання свіжих інгредієнтів у харчуванні. Важливим пунктом у європейських стандартах є також присутність іграшок у вольєрах для тваринок.
Керівник проекту з українського боку Володимир Федина наголосив, що нова норкова ферма буде дотримуватися високих стандартів не лише вирощування тварин, а й стосовно охорони навколишнього середовища, утилізації відходів. Їх запровадження відбуватиметься в межах імплементації положень розділу 4 «санітарні та фітосанітарні заходи» (статті 59-74) Угоди про асоціацію Україна-ЄС. А європейський стандарт поводження з тваринами інтегрований в Угоді Україна-ЄС у статті 59.

Зараз в Україні майже 200 підприємств задіяні в секторі виробництва хутра, які продають виробів на понад 400 млн доларів. Цей бізнес має усі шанси розвиватися в Україні та приносити нашій державі валютні надходження.

У будівництво нової ферми планують інвестувати 10…11 млн євро. Термін їхньої окупності — до чотирьох років. На новому підприємстві буде створено до 350 нових робочих місць зі зарплатою 10…12 тис. грн (після вирахування податків). Орієнтовна сума платежів у бюджети різних рівнів — понад 74 млн грн. Планова потужність нової ферми 300 тисяч норок, із яких 250 тисяч самки — основний табун.

До речі, за повідомленням директора департаменту агропромислового розвитку області Людмили Гончаренко, колись біля Бродів працювала хутрова ферма. Зараз найближча схожа ферма — «Галичхутро» працює у Сокальському районі з поголів’ям 10 тисяч норок. А якщо зазирнути у давні історичні часи, що ще далекого 1891 року на Івано-Франківщині почали промислово вирощувати хутрових звірів.

У планах данської компанії «Айкон Девелопмент» будівництво поруч із фермою біогазового заводу для переробки відходів ферми у відновлювальну енергію, а також встановлення сонячних панелей для виробництва електроенергії.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-lvivshchyni-zbuduyut-norkovu-fermu-za-standartamy-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН