На сьогодні Росія експортує більше агропродукції, ніж Україна

На сьогодні Росія експортує більше агропродукції, ніж Україна

Про це зазначив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак під час Міжнародної конференції «Мільйон з гектару» в Кропивницькому, пише fruit-ukraine.org.

Говорячи про український аграрний експорт, Андрій Ярмак зазначив, що за підсумками минулого року Україна експортувала аграрної продукції на $17 млрд. В той же час, наприклад, Росія експортувала її на $20 млрд.

«Про що це говорить? На сьогодні росіяни експортують більше агропродукції, ніж ми. Враховуючи те, скільки Росія потенційно може продавати, то ця цифра буде тільки зростати. Це говорить також про те, що в нас відносно невелика ефективність використання наших прекрасних земельних ресурсів. Якщо порівняти нас з Нідерландами, то ми приблизно в 120 разів гірше використовуємо нашу землю”,- зазначив експерт.

“Крім того, ми ще, передусім, й менш ефективно торгуємо. Ми дуже часто чуємо про те, що Україна увійшла до трійки чи п’ятірки найбільших експортерів тієї чи іншої агропродукції.  Але реально, якщо взяти виручку від реалізації продукції, то ми тільки торік потрапили до 25 найбільших експортерів. Якщо ми навіть подвоїмо виручку від експорту, то ми не увійдемо навіть й до десятки. Тобто потенціал і перспективи зростання в нас колосальні»,- зазначив Андрій Ярмак.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-sohodni-rosiya-eksportuye-bilshe-ahroprodukciyi-nizh-ukrayina
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати