Невеликі господарства економлять на комбікормах і сумішах

Невеликі господарства економлять на комбікормах і сумішах

З іншого боку, без використання спеціально приготованих кормових сумішей неможливо в повній мірі підтримувати здоров’я і правильний набір маси у тварин, пише pro-consulting.ua.

При цьому, загальна кількість поголів’я як великої рогатої худоби, так і свиней продовжує зменшуватися. Зростає тільки кількість птиці. Причиною цього стали низька купівельна спроможність населення, яке віддає перевагу більш дешевому курячому м’ясу, а також фінансові та технологічні проблеми в галузі.

Вирощування птиці є більш привабливим видом бізнесу з точки зору швидкості оборотності засобів. Висока біологічна скоростиглість сучасних курчат-бройлерів, а також продуктивність курей-несучок забезпечується в тому числі і за рахунок застосування спеціальних сухих комбікормів. Сьогодні саме птахівництво є головним споживачем комбікормів і преміксів в нашій країні. Причому, великі тваринницькі холдинги, такі як МХП, ТОВ «Комплекс «Агромарс», корпорація «Агро-Овен», як правило, мають у складі потужності для самостійного виробництва кормів для своїх тварин.

Що стосується невеликих господарств, то нерідко ті економлять на придбанні комбікормів і сумішей і годують тварин і птахів чи не спеціально приготованими преміксами, а простим зернофуражем. Це часто призводить до порушень енергетичного та вуглеводно-жирового обміну в організмах тварин і загального зниження їхньої продуктивності. В кінцевому підсумку, замість зниження собівартості продукції, виходить її зростання.

Таким чином, збільшення обсягу ринку комбікормів і преміксів сприятиме розвитку тваринництва в Україні, підвищенню рентабельності виробництва, а значить і інвестиційної привабливості галузі. Важливим є і загальне оздоровлення економічної обстановки в Україні, зокрема, підвищення купівельної спроможності населення, а також розширення існуючих і знаходження нових каналів експорту української продукції тваринництва.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nevelyki-hospodarstva-ekonomlyat-na-kombikormah-i-sumishah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН