Ощадбанк подав позов проти Агроінвестгруп на $21 млн

Ощадбанк подав позов проти Агроінвестгруп на $21 млн

Державний Ощадбанк подав позов проти компаній, які входять до складу Агроінвестгруп про стягнення $21 млн. Про це повідомляє Finbalance посиланням на постанову Господарського суду Одеської області.

Зокрема позов поданий проти фірм Іст Оїлс Україна, Финагро, а також Фермерського господарства Основа. Позовом Ощадбанк вимагає стягнути з компаній $10,95 млн і 16,8 млн грн в рамках договору про кредитну лінію.

22 травня суд залишив без руху це позовну заяву і надав держбанку 10-денний термін на усунення її недоліків.

Крім того, згідно з іншими матеріалами суду, Ощадбанк подав ще один позов проти зазначених компаній про стягнення $9,1 млн і 14,1 млн грн за іншим кредитним договором. Цей суд позов задовольнив.

Нагадаємо, мова йде про кредити 2016-2017 років. Тоді Ощадбанк видав кредит у $22 млн для фірм, що входять до складу Агроінвестгруп.

2 лютого Нацполіція почала розслідування за фактом розкрадання зерна державного Аграрного фонду на $100-120 млн посадовими особами Агроінвестгруп.

13 лютого госпсуд Одеської області заарештував рахунки Агроінвестгруп і Іст Оїлс Україна боргу перед ТАСкомбанком на $2 млн.

У березні власника агрохолдингу Агроинвестгрупп Миколи Кучеренка та його сина Віталія Кучеренко оголосили в розшук.

Нагадаємо, керівництво компанії «Агроінвестгруп», що перебуває на межі банкрутства, вивезло з елеваторів близько 90% продукції. За попередніми даними представників агробізнесу, втрати аграріїв становлять приблизно від $80 до $120 млн.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/oshchadbank-podav-pozov-proty-ahroinvesthrup-na-21-mln
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати