Перевірка Держпродспоживслужби підтвердила факт виробництва фальсифікованого масла

Перевірка Держпродспоживслужби підтвердила факт виробництва фальсифікованого масла

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провела розслідування фактів, оприлюднених в ЗМІ, щодо діяльності молокопереробних підприємств (цехів) у Полтавській та Івано-Франківській областях та виробництва ними масла солодковершкового.

Перевірку проводили фахівці головних управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській і Полтавській областях за дорученням Держпродспоживслужби.

Згідно з результатами перевірки було підтверджено, що на даний час потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», яке знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП «Молокозавод-Карпати» за адресою Рожнятів Івано-Франківська область не здійснюють виробничої діяльності.

Крім того, виробник нібито білоруського масла, маркування якого зазначає адресу смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній в реєстрі операторів ринку.

Відповідно, масло солодковершкове, яке реалізовується зараз в торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і відповідно до Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров’я людини та є непридатним для споживання.

Робота в даному напрямку триває. Зокрема, Держпродспоживслужба доручила своїм територіальним органам посилити роботу з цього питання, у тому числі щодо забезпечення вилучення з обігу у разі виявлення фальсифікованої продукції з її подальшою утилізацією.

Звертаємо увагу, що відповідно до чинного законодавства, вилучення та відкликання з обігу небезпечної продукції повинні забезпечувати оператори ринку.

У разі виявлення вказаної продукції в торгових мережах закликаємо інформувати територіальні органи Держпродспоживслужби.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/perevirka-derzhprodspozhyvsluzhby-pidtverdyla-fakt-vyrobnyctva-falsyfikovanoho-masla
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН