Після свят українці купують більше яблук і менше цитрусових

Після свят українці купують більше яблук і менше цитрусових

Завдяки активізації попиту на яблуко, за останній тиждень незначно зросли ціни на червоні сорти і практично не змінилися ціни на зелене і жовте яблуко, пише east-fruit.com.

При цьому на внутрішній ринок пропонуються переважно ті червоні сорти, які не користуються високим експортним попитом, або ж мають недостатній відсоток забарвленості плодів.

Зокрема, хорошим попитом на внутрішньому ринку користуються яблука сортів «Флоріна», «Чемпіон» і навіть «Айдаред». Головною перевагою є дуже доступна ціна – такі яблука стандартної якості дрібним оптом на оптових ринках можна купити за 4 грн/кг (14 центів США), а менш якісні – навіть по 3 грн/кг (11 центів США). Трохи дорожче коштують яблука сортів «Декоста» і «Гала». З червоних сортів найдорожчими є «Фуджі» та «Ред Делішез», за які споживачі дають в середньому в півтора рази більше.

З зелених і жовтих сортів найкраще продається «Голден Делішез». Зелений «Гренні Сміт» коштує в середньому на 20% дорожче, але його пропозиція обмежена, і попит на нього помітно нижче. «Ренет Симиренко» є одним з найдешевших сортів на ринку, що забезпечує йому непоганий рівень попиту, але пропозиція як і раніше перевищує попит, тому перспективи зростання цін на цей сорт яблука, на думку учасників ринку, мінімальні.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pislya-svyat-ukrayinci-kupuyut-bilshe-yabluk-i-menshe-cytrusovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати