Профілактика хвороб сільськогосподарських культур: застосування фунгіцидів

Профілактика хвороб сільськогосподарських культур: застосування фунгіцидів

ЗЗР  є не лише важливою складовою урожайності, але й суттєвою часткою (до 30%) собівартості аграрного виробництва.

Світова практика і досвід аграріїв вказують, що основною складовою високого і якісного врожаю сільськогосподарських культур є застосування сучасних засобів захисту рослин. Адже за даними вітчизняних та зарубіжних науково-дослідних установ, лише за останнє десятиліття втрати врожайності польових культур від різних хвороб у світі становили від 30% до 45%. Це зумовлено глобальними змінами клімату та порушенням рекомендацій в технології захисту посівів. Внаслідок цього відбувається адаптація патогенів до несприятливих умов середовища, і навіть з’являються нові раси збудників хвороб.

Результати досліджень підтверджують, що застосування фунгіцидів до масового поширення інфекції, тобто профілактично, є ефективнішим, аніж після прояву симптомів.

«Для профілактичних обробок зернових колосових культур (озимих, ярих), соняшника, буряків цукрових та зернобобових культур використовують фунгіцид Дезарал, КС (карбендазим, 500 г/л) у нормі 0,5 л/га, який частково проявляє викорінюючий ефект. Токсичність препарату обумовлена здатністю зв’язуватись з макромолекулами тубуліну – білка, який полімеризується в мікротрубочки, внаслідок чого ріст міцелію гриба зупиняється, і він гине», – зазначає Олександр Мигловець, керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР  корпорації UKRAVIT – найбільшого українського виробника ЗЗР та мікродобрив.

За його словами, важливим фактором є повна сумісність препарату з іншими фунгіцидами (Унікаль, Топ Ефект) та мікродобривами і стимуляторами й регуляторами росту.

«У періоди виходу в трубку та прапорцевого листка для ефективного контролю піренофорозу, борошнистої роси, септоріозу, іржі та інших хвороб колосових зернових (озимих та ярих) рекомендується застосовувати двокомпонентний фунгіцид Ті Рекс, КЕ (пропіконазол, 150 г/л + триадимефон, 150 г/л) у нормі 0,5 л/га. За рахунок поєднання двох діючих речовин з різними фізико-хімічними властивостями забезпечується одночасно швидкий стоп-ефект та пролонгований контроль збудників небезпечних хвороб. А у посівах ячменю (озимого, ярого) препарат на високому біологічному рівні захищає від плямистостей листя (сітчастої, темно-бурої, смугастої).

Окрім ефективного захисту зернових колосових культур, препарат застосовують у посівах буряків цукрових від церкоспорозу, рамуляріозу, борошнистої роси та іржі з нормою витрати 0,5 л/га, а також у насадженнях винограду проти оїдіуму за норми 0,3-0,5 л/га», – розповідає Олександр Мигловець.

«Компанія UKRAVIT пропонує аграріям якісну продукцію для захисту своїх посівів за українськими цінами. Для цього у нас є ціла лінійка високоефективних препаратів. При цьому при придбанні препаратів UKRAVIT аграрії отримують повну безкоштовну консультаційну допомогу від фахівців Компанії щодо використання препаратів на посівах тих чи інших сільгоспкультур. Ми зацікавлені в тому, щоб наша продукція використовувалася грамотно, приносячи максимальний економічний ефект аграрію, захищаючи та збільшуючи його урожай», – підкреслив Олександр Мигловець.

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/profilaktyka-hvorob-silskohospodarskyh-kultur-zastosuvannya-funhicydiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН