Roshen відклала відкриття нової фабрики під Києвом

Roshen відклала відкриття нової фабрики під Києвом

Про це з посиланням на Лігабізнесінформ повідомляє БизнесЦензор.

Запуск відкладається – офіційного відкриття в 2018 році вже не буде.

Вперше про бісквітну фабрику в Борисполі топ-менеджмент корпорації заговорив у 2013 році. Тоді плани швидко відклали із-за російського ембарго на українську кондитерську продукцію. У 2016 році до ідеї повернулися знову. Для будівництва компанія взяла в довгострокову оренду п’ять земельних ділянок у Бориспільському районі.

Вартість першої черги будівництва – близько 1 млрд грн, розповідав президент Roshen В’ячеслав Москалевський. Але в заявлений кошторис не вклалися. В останньому релізі компанії зазначено, що загальні інвестиції на першому етапі склали 1,5 млрд грн. З них 1,2 млрд грн – будівельна частина.

Вартість всього проекту, за словами директора Бісквітного комплексу Roshen Костянтина Пивеня, оцінювалася в 2,8 млрд грн, заявлена потужність – 20 000 т продукції. Весь комплекс планувалося ввести в експлуатацію до 2020 року.

Запустити першу чергу фабрики планували на початку 2018-го. Потім анонсоване відкриття перенесли на осінь.

Зараз запуск знову відкладено, чіткої дати запуску немає. Співрозмовники видання в компанії на правах анонімності кажуть, що поки запуск фабрики “не на часі”. Ймовірно, це відбудеться на початку 2019 року.

Як повідомляли “Схеми”, в 2015 році одна з ділянок площею 7,45 га, яку зараз в Борисполі готують для продажу, ТОВ “Бісквітний комплекс “Рошен” отримав у суборенду від КП “Виробниче управління комунального господарства”. Останнє, в сою чергу отримало землю, скориставшись нормою, згідно з якою для надання ділянок комунальникам аукціон не потрібен. Таким чином, землю “Рошен” отримала на позаконкурсних умовах.

Крім того, в 2015 році мова йшла про 130 млн грн пайового внеску компанії в бюджет міста. Голова “Рошен” Москалевський підтвердив, що місту потрібно віддати 130 млн грн, але компанія має намір торгуватися

Поряд з трьома ділянками площею 11,26 га, які хоче купити “Рошен”, знаходяться ще два (4,5 га і 3,18 га), орендовані КП “Виробниче управління комунального господарства”, у якого субарендує землю “Рошен”.

Кінцевим бенефіціаром ТОВ “Бісквітний комплекс “Рошен” є президент Петро Порошенко.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/roshen-vidklala-vidkryttya-novoyi-fabryky-pid-kyyevom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати