Скільки коштує перша полуниця

Скільки коштує перша полуниця

Збирати врожай почали фермери Херсонської області в теплицях, які опалюються. Таких теплиць досить мало в Україні, холодний березень негативно вплинув на строки визрівання ягоди, тому пропозиція в господарствах поки обмежується 100-200 кг, а ціни становлять 270-300 грн/кг (8,48-9,42 EUR/кг).

Головний збір тепличної полуниці в господарствах Півдня розпочнеться в 20-х числах квітня, на початку травня до них приєднаються господарства Закарпаття. За даними «Інфо-Шувар», цього року кількість парників в Україні помітно збільшилась.

«Збільшення площ під літніми теплицями пояснюється бажанням фермерів по-перше, захиститись від погодних ризиків, по-друге, «піймати» преміальну ціну. В минулому році перша українська полуниця на гуртових ринках з’явилась на початку травня, продавці просили за неї 60-70 грн/кг (1,88-2,2 EUR/кг). А вже на початку літа ягода подешевшала в 2,5-3 рази», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи

За даними «Інфо-Шувар», в другій половині травня минулого року Україна вже почала експортувати полуницю. Загалом, в минулому сезоні країна експортувала понад 1,8 тис. тонн свіжої полуниці загальною вартістю $1,9 млн , до Білорусі було відправлено 80% цього обсягу. Також, були спроби експортувати полуницю до країн ЄС, а саме до Польщі було відправлено 55 тонн цієї ягоди на суму $ 75 тис. Перші партії свіжої української полуниці перетнули кордон Польщі в другій половині травня, а основний обсяг ягоди в цю країну потрапив в червні. При цьому, в травні польські компанії закуповували українську полуницю в 3 рази дорожче, ніж в червні.

Географія експорту української замороженої полуниці виглядає зовсім по іншому – майже всі 2,9 тис. тонн загальною вартістю $4,7 млн було відправлено в країни ЄС.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-koshtuye-persha-polunycya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН