Топ-10 експортних позицій плодоовочевого ринку України

Топ-10 експортних позицій плодоовочевого ринку України

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на дані економіста департаменту технічного співробітництва продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрія Ярмака.

«Я впевнений, що найкраще, що сталося з українським плодоовочевим бізнесом за останні 25 років, – це втрата доступу до російського ринку, адже це змусило нас врешті-решт почати підвищувати ефективність виробництва та якість продукції», – зазначив Так, за підсумками 9 місяців 2017 року зростання обсягу експорту овочів з України становило 104% порівняно з аналогічним періодом минулого року і сягнуло $43,7 млн.

Топ-10 основних видів овочів, котрі експортуються з України, у натуральному значенні виглядає таким чином: на першому місці за обсягами експорту знаходяться помідори, далі йдуть баштанні, яблука, картопля, цибуля, капуста, огірки, суниця, черешня, лохина.

Топ-10 позицій плодоовочевого експорту у грошовому вираженні виглядає наступним чином: помідори, лохина, огірки, цибуля, яблука, баштанні, картопля, суниця, черешня, капуста.

Експерти радять виробникам нарощувати поставки не лише овочів, а й продуктів їхньої переробки, тоді доходи від продажу зростуть щонайменше на третину.

У 2017-му Україні вдалося істотно розширити географію експорту плодоовочевої продукції. Ключовими ринками збуту стали Індія (35,7%), Білорусь (34,2%), Туреччина (12,3%) та Польща (8,6%). «В 2017 році українськими яблуками ласували навіть мешканці Скандинавії та Індонезії», – розповідає А. Ярмак.

Ярмак констатує також різке збільшення експорту плодоовочевої продукції до країн Південно-Східної Азії, ЄС та Великобританії, початок системних поставок продуктів харчування до Канади в рамках договору про вільну торгівлю, а також стрімкий розвиток виробництва та експорту нішевих культур, серед яких найбільш вигідними, відповідно до дослідження експерта, є томати, лохина та огірки.

Для подальшого успішнього розвитку плодоовочевого ринку українським виробникам слід дотримуватися технологій і міжнародних стандартів, шукати нові ринки збуту, вивчати потреби закордонних та українських споживачів, коригуючи під них свої плани, а також пройти всі необхідні сертифікації.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-eksportnyh-pozycij-plodoovochevoho-rynku-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН