У МінАПК відзвітували про зібраний врожай та посівну

У МінАПК відзвітували про зібраний врожай та посівну

Про це зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час виступу на засіданні Кабінету Міністрів 19 вересня.

«На сьогодні у нас є всі підстави, щоб збільшити загальний прогноз врожаю зернових 2018/2019 маркетингового року до 63,1 млн тонн. Обсяги виробництва пшениці у цьому сезоні становлять 24,2 млн тонн, що є цілком достатнім як для забезпечення внутрішніх потреб, так і попиту на зовнішніх ринках», – повідомив Максим Мартинюк.

Він додав, що прогноз експорту зерна у 2018/2019 МР підвищено до 42 млн тонн. Орієнтовний річний обсяг експорту зерна, визначений в Меморандумі між Мінагрополітики та учасниками зернового ринку, складає 8 млн тонн продовольчої пшениці та до 8 млн тонн фуражу.

Нагадаємо, що в Україні триває посівна кампанія озимих культур. Забезпеченість паливно-мастильними матеріалами та насінням складає 100%. Забезпеченість добривами – на рівні 73%, але спостерігається тенденція до нарощування складських запасів.

На сьогодні аграріями вже посіяно 1,1 млн га озимих зернових культур (16%), при прогнозованій площі 7,2 млн га. Крім того, озимого ріпаку посіяно на 882 тис. га (99%) при прогнозованій площі 888 тис. га.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-minapk-vidzvituvaly-pro-zibranyj-vrozhaj-ta-posivnu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати